NOVOSTI S PRISAVLJA

Vrijeme je za promjene: Glavna urednica HTV-a trebala bi postati Rahela Štefanović, a poznato je i gdje odlazi Bruno Kovačević

15.03.2022 u 22:55

Bionic
Reading

Iako informacije još nisu službene, prema pisanju Jutarnjeg lista poprilično je izvjesno kako će Rahela Štefanović, kao jedina kandidatkinja na natječaju, postati glavna urednica HTV1, HTV2, HTV3, HTV4 i Međunarodnog programskog kanala na HRT-u

Kako donosi Jutarnji list, rezultati izjašnjavanja kreativnog osoblja HRT-a još nisu poznati, no poprilično je, kažu, izvjesno kako će Rahela Štefanović uskoro sjesti u uredničku fotelju na HTV-u. Ona bi trebala ovih dana postati glavnom urednicom HTV1, HTV2, HTV3, HTV4 i Međunarodnog programskog kanala na HRT-u.

Njezin bi se prethodnik Bruno Kovačević, prema izvorima Jutarnjeg lista, trebao vratiti u svoju matičnu Sportsku redakciju. Prije toga će, navodno, napraviti oproštajnu zabavu kako bi se pozdravio s donedavnim bliskim suradnicima.

Osim Rahele, novost je i da bi Andreu Arežin Grgičević na radnom mjestu trebala zamijeniti Ivana Božanić, koja se jedina javila za mjesto HRT-ovog weba i multimedije.

  • +2
Bruno Kovačević Izvor: Pixsell / Autor: Zeljko Hladika/PIXSELL

Inače, Rahela Štefanović iza sebe ima bogatu televizijsku karijeru, a sve je započelo još 2004. u talk-showu Latinica. Tamo je provela četiri godine, da bi potom radila u 'Hrvatskoj uživo' i 'Dossier.hr', da bi od 2010. do 2012. bila urednica u '8. katu'. Dvije je godine radila reportaže za 'Labirint', a 2015. je postala pomoćnica glavne urednice HTV2 Vesne Karuze.

Nakon toga je radila kao urednica koordinatorica u Kontroli kvalitete programa, kao Istraživačica medijskog okoliša, Voditeljica HRT-ovog strateškog projekta 'Razvoj programskih usluga za djecu i mlade', a od 2019. godine bila je urednica u odjelu odabira i nabave stranog programa. 'Škola na trećem', gdje je bila voditeljica projekta, jedan je od onih zadataka na koje je najponosnija.