raspisan natječaj

HRT traži glavnog urednika svih televizijskih kanala i šefa portala

28.02.2022 u 11:14

Bionic
Reading

HRT je objavio natječaj za glavnog urednika svih televizijskih kanala (HTV1 do HTV4) i međunarodnog programskog kanala kojima je trenutačno urednik Bruno Kovačević te za glavnog urednika portala i nelinearnih medijskih usluga koje sada uređuje Andrea Arežina Grgičević

Prijave na natječaj za imenovanja tih rednika s priloženim dokazima o udovoljavanju uvjetima primat će se u roku od osam dana od javnog natječaja objavljenog 25. veljače, navodi se na stranicama HRT-a.

U natječaju se ističe i kako urednici tih programskih sadržaja javne radiotelevizije ne mogu biti osobe koje uživaju imunitet na bilo kojoj osnovi, državni dužnosnici ili oni koji imaju dužnosti u tijelima političkih stranaka ili tijelima jedinica lokalne i područne - regionalne samouprave.

Navodi se i kako kandidati za urednike ne mogu biti osobe koje obavljaju bilo koje poslove u konkurentskoj pravnoj osobi, odnosno pravnim osobama koje obavljaju djelatnost proizvodnje, pružanja i/ili prijenosa audio i audiovizualnih medijskih usluga, multimedijskih sadržaja i usluga elektroničkih publikacija, odnosno ako takve poslove obavljaju da u slučaju imenovanja takve poslove nisu spremni prekinuti.

Između ostaloga, kandidati ne mogu biti osobe koje se nalaze u sukobu interesa te one koje su u financijskom i/ili poslovnom odnosu s HRT-om, ili od HRT-a stječe bilo kakve prihode, osim prihoda na osnovi radnog odnosa u HRT-u.

Nakon provedenog natječaja, nove urednike programa imenovat će glavni ravnatelj Robert Šveb.

Brunu Kovačevića je za glavnog urednika televizijskih programa HRT-a u lipnju 2018. imenovao bivši glavni ravnatelj javne radiotelevizije Kazimir Bačić, a tom odlukom je i za glavnu urednicu portala i nelinearnih medijskih usluga bila imenovana i Andrea Arežina Grgićević.