KUPIO JU JE ZA 1.7 MILIJUNA

Vrijeme je za oproštaj: Brad Pitt u ovoj je kući proveo 30 godina, no 39 milijuna dolara na računu moglo bi ga utješiti

31.03.2023 u 13:39

Bionic
Reading

Gotovo tri desetljeća Brad Pitt je u vlasništvu imao kuću u Los Felizu, a nakon što ju je u potpunosti renovirao, odlučio ju je prodati i uz sve poprilično zaraditi

Kada je 1994. od ikone horora Elvire za 1.7 milijuna dolara kupio kuću u Los Felizu, Brad Pitt nije ni sanjao da će u istoj provesti tolike godine. Nakon što ju je u potpunosti renovirao, i u njoj uživao gotovo tri desetljeća, 59-godišnji Brad Pitt nedavno ju je prodao za nevjerojatnih 39 milijuna dolara.

Kuća se u prodaji našla još u siječnju, i za nju je isprva tražio 45 milijuna dolara, no nepoznato ostaje zbog čega je cijena pala za 6 milijuna dolara.

Ne čudi što je ista u tako kratko vremenu prodana, unatoč nevjerojatnom iznosu, budući da je upravo tamo Brad Pitt živio sa bivšom suprugom Angelinom Jolie i njihovo šestero djece, prije negoli je njihovoj ljubavi 2016. godine došao kraj.

Razlog zašto ju je sada odlučio prodati, odluka je da preseli u mali gradić Carmel, koji se nalazi na samo plaži u Sjevernoj Kaliforniji, ali i vjerojatno jer od 1. travnja u Los Angelesu kreće nova naplata poreza za luksuzne vile.

TKO VAM JE DRAŽI?

Nove fotografije holivudskih zavodnika oduševile su sve: Jeste li 'tim Clooney' ili 'tim Pitt'?

Pogledaj galeriju

Tako će oni koji prodaju kuće za više od 5 milijuna dolara, morati platiti 4 posto poreza na nekretnine, dok će oni iznad 10 milijuna plaćati 5,5 posto. Novac od poreza trebao bi ići za javno stanovanje, kojim vlasti Los Angelesa žele smanjiti sve veći broj beskućnika na ulicama svoga grada.

Inače, Pittova kuća nalazi se unutar zatvorene zajednice, koja ima osiguranje i čuvare, a povijest iste seže u 1910. kada ju je sagradio naftni magnat, a upravo je tamo, kažu, rock legenda Jimmy Hendrix 1967. napisao svoj hit 'May This Be Love'.

  • +15
George Clooney i Brad Pitt Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Velika vila, koja je prošla mnoge obnove i renovacije, ima pet spavaćih soba i isto toliko kupaonica, kao i nevjerojatan vrt koji se proteže oko kuće, zajedno s dva velika bazena, jacuzzijem i vlastitim ribnjakom. Tu je i park za skejtere, kino dvorana, kao i garaža, u kojoj je Brad Pitt čuvao svoje motocikle, ali i četiri gostinjske kuće, svaka sa po dvije spavaće sobe.