glazbena čarolija

Vrhunski glazbenici će u najljepšem splitskom parku Sustipan stvoriti izvanredan i čaroban ugođaj na drugom festivalu 'S okusom soli…'

28.07.2022 u 08:55

Bionic
Reading

Vrhunski izvođači poput Vlatka Stefanovskog i V3, Bože Vreće, klape Rišpet i Queen Symphony Real Tribute na najljepši splitski park Sustipan donose glazbenu čaroliju u sklopu drugog festivala 'S okusom soli...'

Svake večeri festivala, od 17. do 20. kolovoza, intimna atmosfera ove jedinstvene lokacije postat će njihova pozornica u 21 sat. Sustipansku publiku zadivit će svojim dobro poznatim melodijama i suvremenim glazbenim aranžmanima. Festival 'S okusom soli…' jamči izvrsnu glazbu, predivan ugođaj, zvuk valova i miris ljeta. To je ljetni događaj koji se ne propušta! Ulaznice za svaku koncertnu večer posebno mogu se kupiti preko sustava Eventim.hr te Croatia Tickets, a na dan koncerata ulaznice će se moći kupiti na samom ulazu.

Najpoznatiji europski tribute band Queen Symphony Real Tribute otvara festival prve večeri, 17. kolovoza u 21 sat. Nakon međunarodnih turneja, zbog kojih su proglašeni najboljim Queen tribute bendom na svijetu, dolaze u Split. Ondje će im se na pozornici pridružiti simfonijski orkestar u sastavu od 42 instrumentalista i 16 članova zbora. Uz njihovo moćno pojačanje, zajedno će 'oživjeti' uspomenu na Queen, jedan od najvećih rock bendova svih vremena, te odati dostojanstvenu počast jednom od najvećih pjevača u povijesti, Freddie Mercuryju.

Naša najpoznatija klapa Rišpet nakon dvije godine nastupa u rodnom Splitu druge večeri festivala, 18. kolovoza u 21 sat. Kreativnost ove klape privlači, raduje i osvaja publiku te je stoga njihove hitove teško nabrojati. Ljetni romantični ugođaj Sustipana bit će ispunjen posebnom emocijom kada počnu pjevati stihovi njihovih pjesama punih ljubavi i prožeti mediteranskim ugođajem. Nastupaju uz Peru Kozomaru i Ivu Amulića koji će pridonijeti tome da ovaj glazbeni nastup jedne od naših najnagrađivanijih i najtraženijih klapa učine nezaboravnim.

Lirski tenor anđeoskog glasa Božo Vrećo treće večeri festivala na Sustipanu, 19. kolovoza u 21 sat, priprema katarzičan nastup. Jedan od glazbenih pionira, usudio se dati vlastitu interpretaciju tradiciji sevdaha i izvoditi ga u sebi svojstvenom, autentičnom stilu koji žanrovski zalazi i u sfere jazza, bluesa, spiritualnog i polifonog. Surađuje s osebujnim umjetnicima svjetskoga glasa uz koje je napisao i nove sevdah tekstove: od 'Lejlije' pa sve do 'Sabe', njegova sve šira i brojnija publika ih naprosto obožava. Od njegovog koncerta možete očekivati potpuni sufi trans koji u sebi nosi izvorno oslobođen sevdah.

Svjetski poznati gitarski virtuoz Vlatko Stefanovski zatvorit će festival četvrte večeri, 20. kolovoza, zajedničkim nastupom s triom V3 u 21 sat. Jedan od najznačajnijih jazz-rock gitarista ovog dijela Europe iza sebe ima uspješnu dugogodišnju karijeru kao član grupe 'Leb i sol', samostalni umjetnik i autor filmske glazbe. Njegov nastup upotpunit će trio V3 svojom mladenačkom energijom i dodatkom bas gitare i bubnjeva. Pokazat će svoje umijeće kombinirajući instrumentalni rock, etno jazz, blues i jazz fusion, stvarajući prelijepe zvučne pejzaže.

Uživajte u čaroliji glazbenih večeri u predivnom parku Sustipan u Splitu. Ulaznice za svaku koncertnu večer posebno možete kupiti preko sustava Eventim.hr te Croatia Tickets, a na dan koncerata ulaznice će se moći kupiti na samom ulazu.