NE DRŽI VODU

Vrhovni sud odbio tužbu glumice Olivije de Havilland protiv filmskog studija

07.01.2019 u 22:10

Bionic
Reading

Američki vrhovni sud u ponedjeljak je odbio ponovno razmotriti tužbu oskarovke Olivije de Havilland protiv filmskog studija Twenty-First Century Foxa jer ju je u seriji o poznatoj holivudskoj svađi navodno prikazao u krivom svjetlu

Suci su potvrdili odluku nižeg suda koji je odbio tužbu de Havilland, holivudske zvijezde čija je karijera počela 30-tih godina 20. stoljeća.

On je tvrdila da joj je miniserija 'Svađa: Bette i Joan' o poznatoj netrpeljivosti između slavnih glumica Bette Davis i Joan Crawford, narušila ugled tako što je prikazana kao tračerica i licemjer.

De Havilland je u seriji utjelovila Catherine Zeta-Jones, Jessica Lang je glumila Joan Crawford, a Susan Sarandon Bette Davis.

De Havilland su smetale scene u kojima je prikazana kako uvredljivo govori o svojoj sestri, glumici Joan Fontaine i šali se na račun sklonosti alkoholu Franka Sinatre.

Vrhovni sud potvrdio je odluku žalbenog suda u Kaliforniji koji je smatrao da bi se eventualnim postupkom prekršila prava autora i filmaša da na kreativan način prikazuju povijesne događaje.

Sud je također ocijenio da je de Havilland, ukupno gledajući, u seriji prikazana pozitivno.