IVA MIHALIĆ

Volim ulogu lezbijke!

26.09.2012 u 10:00

Bionic
Reading

Nakon što smo se upoznali s glavnim junacima domaće humorističke serije 'Nedjeljom ujutro, subotom navečer', odlučili smo u goste dovesti i Ivu Mihalić koja u seriji glumi Slovenku Tinu zaljubljenu u vrckastu Sonju

U seriji 'Nedjeljom ujutro, subotom navečer' glumite Slovenku Tinu koja je zaljubljena Sonju. U prvoj epizodi odvlačite je u krevet, što ona ujutro komentira kao 'dno dna'. Kako vam je bilo glumiti ženu zaljubljenu u djevojku, i to poprilično veselu?

Volim tu ulogu, uživala sam radeći je s tako dobrom partnericom. U našem poslu puno toga ovisi kakvu kemiju imaš s partnerom, o tome ovise neke nijanse. Iva je bila odličan partner, tako da s njom nisu postojale apsolutno nikakve nelagode. Uvijek je zanimljivo igrati zaljubljenu osobu jer postoje milijuni nijansi tog osjećaja. Tina je tu malo posesivnija od Sonje, ali možda i više zaljubljena.

Odnedavno ste i sami, kako pišu hrvatski mediji, sretno zaljubljeni. Biste li tolerirali svom friškom dečku subotnje izlete poput onih junaka u seriji?

Bih, zašto ne, dokle god znam na što pristajem i dokle god mi to paše.

Jeste li već bili u situaciji da poslušno čekate pretjerano vesele i razigrane partnere?

Ne, nisam bila u toj situaciji. Partnerstvo i ravnopravnost unutar odnosa su mi bitni. Ne mislim da partnera moram trpjeti niti da partner mora trpjeti mene, niti mislim da moraš žrtvovati sebe za neki odnos. Bitan je sadržaj, ljubav, da voliš osobu s kojom jesi i sebe s tom osobom.

Gdje sanjarite da se budite u nedjelju ujutro?

Hm, pa nemam baš puno takvih sanjarija vezanih. Ali bilo bi lijepo, na primjer, ove nedjelje se probuditi na brodu, blizu nekog otoka.

O seriji 'Nedjeljom ujutro, subotom navečer' se s jedne strane govori kao o seriji 'nekorektnog humora', s druge kao tipičnoj kvartovskoj priči. Gdje je istina, iz vašeg kuta?

Mislim da ima tog tzv. nekorektnog humora koji više manje svi vole, ali mislim da nije prešlo granicu dobrog ukusa. S druge strane, mislim da se kvartovska ekipa baš i ne bavi ortoepijom i 'korektnim' šalama.

Taj uvjetno rečeno nekorektni humor nije baš tipičan za hrvatski televizijski prostor. Što mislite, kako će gledatelji reagirati na njega?

Nadam se da ce biti prihvaćen. Dobro je da se dogode netipične stvari, dobro je da se dogodi neka promjena.


Nakon što gledatelji objeručke prihvate 'NU, SN' (u što smo sigurni) te odradite još tri, četiri sezone 'Nedjeljom ujutro, subotom navečer', biste li voljeli da se koncept prošiti do kino platna? Može li 'NU, SN' postati hrvatski 'Mamurluk'?

O, pa naravno, super bi bilo raditi film. To bi bilo skroz izazovno i zanimljivo. Vidjet ćemo što nam budućnost nosi.


Odmaknimo se malo od same serije. Nedavno ste postali članica HNK-a. Što vam, kao donedavnom slobodnjaku, znači sigurnost najveće kazališne kuće u Hrvatskoj?

Teško je govoriti o sigurnosti u ovom poslu, pogotovo u današnje vrijeme. Volim taj ansambl i volim to kazalište, drago mi je da imam priliku raditi tamo i da imam tu privilegiju igrati, raditi.

Usput snimate filmove i serije. Gdje se osjećate ugodnije – pred živom publikom ili kamerom?

Volim i jedno i drugo. Kada si siguran u ono što radiš, kada ti uloga 'sjedne', siguran si bilo pred kamerama, bilo u kazalištu.

Radili ste dosta i u kazalištima za djecu. Gdje se krije najveća kreativnost – u kazalištima za djecu, odrasle, na filmu ili na TV-u?

Ma svugdje možeš biti kreativan, znam da to zvuči kao klišej, ali ovisi i o tome kako u tom periodu u životu gledaš na neki zadatak, kako se razvijaš, koja te pitanja trenutno muče. Svaka uloga ima svoj problem, svoj zadatak, a muza je uvijek tu negdje, samo puno toga ovisi i koliko se sam glumac može prepustiti u određenom periodu, određenom zadatku. Mislim da se najviše kreativnosti krije tamo gdje ti uloga baš 'sjedne'.

Što trenutno radite i planirate?

Uskoro nam počinju probe u HNK za 'Na tri kralja' s Aleksandrom Popovskim, premijera je početkom prosinca i baš se jako veselim tom projektu.