AMBICIOZNA HRT-OVKA

Voditeljica 'Dnevnika', Dajana Šošić: 'S obzirom na tempo, izgledu posvećujem onoliko vremena koliko stignem'

07.10.2019 u 13:51

Bionic
Reading

Zgodna 35-godišnjakinja iz Brela, iza koje je 12 godina provedenih na HRT-u i aktualni Dnevnik u podne, ljetos je doktorirala komunikacijske znanosti na interdisciplinarnom studiju Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku. Uz to predaje na Hrvatskim studijima te često izlaže i sudjeluje na brojnim konferencijama. Dajana Šošić već razmišlja o novim izazovima

'Nova titula nije mi donijela previše promjena u novinarskoj svakodnevici, ali to je i velik korak naprijed. Mislila sam, nakon tri godine rada, kasnonoćnog učenja i nespavanja, da sam nakon doktorata zatvorila stranicu dodatnog obrazovanja, barem na neko vrijeme, ali s obzirom na to da stvarno imam nemiran duh, sad kad sam se malo odmorila, već počinjem razmišljati o nekom novom izazovu', izjavila je za Dajana Šošić Večernji list.

Otkrila je koliko pozornosti posvećuje svojem izgledu. 'Onoliko koliko stignem s obzirom na tempo. Ali načelno se trudim zdravo jesti i volim sport – treniram tenis, jogu, plivanje, što god stignem, barem tri-četiri puta tjedno', kaže Dajana.

Za svoj doktorat Šošić je odabrala i više nego aktualnu temu 'Utjecaj društvenih mreža na informativne programe javne i komercijalne televizije'.

'Najčešće na društvenim mrežama pratim teme vezane uz posao; objave političkih poruka, najnovije informacije koje objavljuju kolege... Naravno, i privatno znam objaviti neki zanimljiv trenutak ili nešto što me zaintrigira u svakodnevnom životu, no društvene mreže znače i veliku izloženost, osobito u privatnom smislu što sa sobom povlači ponekad i neke negativne segmente', otkrila je voditeljica.

Premda novinarski posao nije lak, smatra da se sve isplati. 'Odricanje od slobodnog vremena, radni vikendi, blagdani, stajanje satima zbog jedne izjave po snijegu i vrućini, mislim da većina onih koji se ne bave ovim poslom ustvari nema pojma koliko se vremena i truda krije iza priloga od nekoliko minuta. Sve se to brzo zaboravi ako na kraju dana izađeš iz redakcije zadovoljan', tvrdi Dajana koja je u šali rekla da je iz takta može izbaciti iz takta 'kad se riža prekuha'.

Podsjetimo, Dajana Šošić je počela raditi još kao studentica jer je na četvrtoj godini studija stigla na praksu na HTV i ostala. Prvo je to bilo u emisiji 'Dobro jutro, Hrvatska', a zatim je prešla u redakciju unutarnje politike, gdje je pratila i rad Sabora, kao i zagrebačku Gradsku skupštinu. Već skoro dvije godine vodi i uređuje Podnevni Dnevnik, Vijesti u 17 na Prvom programu, ali i dalje je na terenu i bavi se radom Vlade i aktualnim političkim zbivanjima.