16. rujna

Vodimo vas u Peti Kupe na novo izdanje programa Discoton uz legendarnog Davea Leeja

11.09.2023 u 13:43

Bionic
Reading

Legendarni Dave Lee je među najtraženijim autorima na house i disco sceni • Uz njega, nastupa i bostonski disco znalac i maestro remixeva KON

Bio je jedan od prvih producenata koji su uključili disco elemente u house glazbu, a kažu da nitko ne tretira groove s toliko brige i pažnje kao Dave Lee. Od 1988. stvara i zagovara soulful, disco i vokalni house, a još uvijek ga se smatra jednim od najvjerodostojnijih i najtraženijih autora na globalnoj sceni. Legendarni DJ, producent i remikser Dave Lee, nekad poznatiji kao Joey Negro, stiže u subotu, 16. rujna u Peti Kupe na novo izdanje programa Discoton!

Dave Lee fka Joey Negro - Must Be The Music (The Original Disco Mix) Izvor: Društvene mreže

Tijekom 90-ih i 2000-ih pa sve do danas, Dave Lee je producirao nevjerojatan broj ploča i remikseva pod raznim imenima i za neke od najvećih svjetskih izvođača, uključujući Roxy Music, Boba Marleya, Pet Shops Boys, Dianu Ross, Grace Jones, Lionela Richieja i Mariah Carey. Uz autore kao što su Nile Rodgers, Daft Punk, Jamiroquai i Dimitri from Paris, jedan je od najvažnijih promotora disca u 21. stoljeću.

I nakon više od tri desetljeća aktivnosti, diskografija Davea Leeja nedvojbeno je jedna od najimpresivnijih u dance glazbi, dok mu je duboko razumijevanje kao selektora na plesnom podiju osiguralo status jednog od najvažnijih izvođača plesne glazbe svih vremena.

KON - Live from The Basement - Defected Broadcasting House show Izvor: Društvene mreže

Uz njega, u ovom izdanju Discotona nastupa još jedan veliki disco znalac. Posvećeni glazbeni rudar, maestro remixeva i selektor iz snova samo su neki od epiteta kojima se diči KON. King of Nothing, kako se sam prozvao, ima veliko iskustvo skupljanja ploča još od 1976. godine. Kao mlađi tinejdžer bio je fasciniran umijećem majstora hip hopa što ga je navelo da se i sam okuša u vještinama miksanja, a u ranim 90-ima i u produciranju glazbe.

Nakon što je udahnuo novi život i nekim klasičnim pločama, obuzela ga je strast prema remiksiranju po čemu je poznat i danas. Njegovi remixevi za izvođače kao što su Chaka Khan, Donna Summer i George Benson imaju mitski status, a sposobnost navigiranja plesnim podijem dovela ga je u najpoznatije svjetske klubove.

Pravu podršku pružit će im Ilija Rudman i Antonio Zuza, najveći zagovaratelji disco zvuka u ovim krajevima.

Ulaznice za ovu glazbenu poslasticu dostupne su putem poveznice: https://www.entrio.hr/event/discoton-w-dave-lee-jn-kon-ilija-rudman-antonio-zuza-15045

Čitateljima tportala darujemo 2x2 ulaznice za Discoton w/ Dave Lee (JN), KON, Ilija Rudman & Antonio Zuza (16.09.2023., Peti kupe, Zagreb), a dobitnici su Branko Pudar i Magdalena Patačko.