28. travnja

Vodimo vas na završni koncert festivala Zagrebačko glazbeno proljeće uz orguljašku zvijezdu

22.04.2024 u 11:29

Bionic
Reading

Četverodnevni festival Zagrebačko glazbeno proljeće, koji je u svojem prvom izdanju posvećen orguljama, svoj će svečani koncertni vrhunac doživjeti u nedjelju, 28. travnja uz orkestar Zagrebačke filharmonije i šefa dirigenta Dawida Runtza, kojima će se na kraljici instrumenata pridružiti jedan od najistaknutijih koncertantnih orguljaša današnjice, titularni orguljaš pariške katedrale Notre-Dame – Vincent Dubois

Na koncertnoj završnici Festivala očekuju nas izvedbe Beethovenove Uvertire Egmont i Sedme simfonije u A-duru, a slavni francuski orguljaš svoju će virtuoznost predstaviti na orguljama Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog izvedbom raskošnog i monumentalnog remek-djela maestra Stjepana Šuleka - Koncertom za orgulje i orkestar Memento.

Vincent Dubois, hvaljeni umjetnik briljantno strastvenog izričaja i apsolutni gospodar tehnike, ovu će večer uzdići do raskošne glazbene svečanosti kojom slavimo njegovu ingenioznu moć interpretacije i skladateljsko majstorstvo Šuleka, čiji je Memento praizveden na istom mjestu prije točno 50 godina!

Festival Zagrebačko glazbeno proljeće, koji organiziraju Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog i Zagrebačka filharmonija, u svojem premijernom izdanju održava se od četvrtka 25. travnja do nedjelje, 28. travnja. Bogat program, namijenjen djeci, mladima i odraslima održava se u koncertnim dvoranama Muzičke akademije te u dvoranama Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog.

Ulaznice za ovaj koncert, po cijeni od 15 €, dostupne su na blagajnama Dvorane Lisinski i online na www.lisinski.hr, gdje se nalazi i cijeli program i sve informacije o festivalskim događanjima.

Čitateljima tportala darujemo 2x2 ulaznice za Memento!... 50 godina orgulja dvorane Lisinski (nedjelja, 28. travnja 2024., 19:30, Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog, Velika dvorana), a dobitnici su Marija Ivasić i Milica Lekić.