nagradnjače

Vodimo vas na Zagreb Guitar Festival

29.03.2018 u 13:47

Bionic
Reading

Od 3. do 8. travnja Zagreb postaje kulturno-glazbeno središte

Zagreb Guitar Festival, jedinstveni glazbeni događaj koji se ove godine održava od 3. do 8. travnja na nekoliko zagrebačkih lokacija, okupit će vodeće svjetske gitariste raznih žanrova u čijim će izvedbama uživati svi ljubitelji dobre glazbe. U sklopu festivala u koncertnim dvoranama grada Zagreba održavat će se večernji koncerti pod nazivom ‘All Stars koncerti’ tematski podijeljeni na tri različita glazbena žanra – flamenco, jazz i klasičnu glazbu, uz popodnevne koncerte mladih izvođača u Muzeju Mimara.

Festival će ugostiti vrhunske svjetske glazbenike pa tako prvu večer nastupa jedan od najvećih svjetskih flamenco gitarista Gerardo Nünez u Kristalnoj dvorani hotela Westin. Dan kasnije svi će posjetitelji imati priliku poslušati atraktivan gitaristički ansambl Laurum koji će izvoditi autorske kompozicije. Jazz večer na rasporedu je 5. travnja i rezervirana je za američku jazz legendu Stanleyja Jordana, a francuska zvijezda klasične gitare Judicael Perroy svojom će melodijom ispuniti prostore Muzeja Mimara 6. travnja.

Na popodnevnim koncertima u Muzeju Mimara tzv. 'YOUNG STARS' koncertima nastupit će mladi gitaristi, pobjednici europskih gitarističkih natjecanja okupljenih u Eurostrings projekt, prvoj europskoj platformi u sektoru klasične glazbe čiji je vodeći partner Glazbena škola Bonar, ujedno i organizator Zagreb Guitar Festivala.

Eurostrings okuplja 14 europskih festivala klasične gitare, a glavni cilj platforme je promocija mladih klasičnih gitarista i pobjednika internacionalnih natjecanja koja organiziraju uključeni festivali. U sklopu festivala održat će se i prvo EuroStrings natjecanje, 'Eurovizija klasične gitare', koje je izvrsna prilika za najbolje mlade gitariste u kategoriji Young Stars da pokažu svoje umijeće.

Uz izvrsne koncerte svjetski poznatih gitarista, ovogodišnji festival nudi raznolike majstorske radionice i mogućnost za umrežavanje. Zagreb Guitar Festival doprinosi širenju koncertne publike, multikulturalnom povezivanju i razvoju kulturnog marketinga koji za krajnji cilj imaju promociju lijepe glazbe, potvrdu kulturnog iskustva te dodatnu promociju grada Zagreba kao jednog od kulturnih centara Europe.

Više informacija o programu festivala pronađite na službenoj web stranici i Facebook stranici festivala, a ulaznice su u online prodaji preko portala eventim.hr.

Čitateljima tportala darujemo:

  • 3x2 ulaznice za Gerardo Nunez Trio (flamenco koncert), 3.4.2018., Kristalna dvorana Hotela Westin, s počekom u 20.30 h
  • 3x2 ulaznice za Kvartet Laurum (klasični koncert), 4.4.2018.,Kristalna dvorana Hotela Westin,s počekom u 20.00 h
  • 3x2 ulaznice za Stanley Jordan (jazz koncert), 5.4.2018., Kristalna dvorana Hotela Westin, s početkom u 20.30 h

Dobitnici 3x2 ulaznice za Gerardo Nunez Trio (flamenco koncert) su Suzana Ječ, Lada Bedeniković i Zvonimir Jeričević.

Dobitnici 3x2 ulaznice za Kvartet Laurum (klasični koncert) su Alan Vuglec, Martina Šahman i Marina Jerbić.

Dobitnici 3x2 ulaznice za Stanley Jordan (jazz koncert) su Dejan Višnjić, Marin Rebić i Sandra Viljevac.