Rocks & Stars Festival @CaveRomane

Vodimo vas na koncert grupe Kosheen u vinkuranski kamenolom Cave Romane

08.05.2023 u 16:54

Bionic
Reading

5 dana i 5 vrhunskih glazbenika: Već danas nabavite ulaznice za Rocks&Stars Festival @ Cave Romane

Od 26. srpnja do 5. kolovoza u vinkuranski kamenolom dolaze Petar Grašo, Prljavo kazalište, Silente, Coldplay i legendarna grupa Kosheen

Prostor Cave Romane je divan i nadahnjujuć, a svi umjetnici koji dođu oduševljeni su akustikom te kažu kako je pravi užitak svirati i nastupati na ovakvoj jedinstvenoj lokaciji. Jednako tako oduševljena je i publika koja iz godine u godinu Rocks & Stars Festival posjećuje u sve većem broju. Gdje god da se okrenete, u Cave Romane napravit ćete fotografiju kao uspomenu za cijeli život, a da je ovo značajan događaj svake godine i za sam Vinkuran, slaže se načelnik Općine Medulin Ivan Kirac:

'Sve veći trendovi kod turista su provođenje slobodnog vremena kroz brojne glazbene festivale i sportske događaje i to je nešto na čemu kao destinacija i zajednica želimo raditi. Napomenuo bi ih brojna događanja koja se odvijaju u prostoru kamenoloma i izvan turističke sezone tijekom travnja, svibnja, ali i rujna, listopada. Pretežno su to sportski događaji i kulturne te zabavne manifestacije, a zasigurno planiramo raditi na tome da ih bude još i više. Festival @Cave Romane Rocks&Stars doista je vinuo kamenolom među 'zvijezde' te je postao nezaobilazna i spektakularna antička pozornica, kako je često mediji nazivaju. Prostor Cave Romane pokazao se kao iznimna ljetna pozornica za brojna različita događanja od glazbenih festivala do sportskih događaja, ali i kulturno – povijesnih manifestacija, izložba i nastupa. Ponosni smo što na našem prostoru imamo Cave Romane, a posebnu pažnju posvetit ćemo njegovom očuvanju i prezentaciji', poručuje Kirac

Cave Romane je najljepša ljetna pozornica na Mediteranu i turisti to prepoznaju

Turistički se trendovi mijenjaju te današnji turisti i posjetitelji traže više od samo sunca i mora. Val dobrih emocija pod vedrim nebom garantira nezaboravan provod, a kao i uvijek, i ove će godine svaki dan Rocks&Stars Festivala odisati posebnošću i kvalitetnom glazbom:

  • 26.7 Petar Grašo
  • 27.7. Prljavo Kazalište
  • 3.8. Silente
  • 4.8. Liveplay – Coldplay tribute band
  • 5.8. Kosheen

Iza Petra Graše je više od 1.200 koncerata i gotovo 3.000 sati provedenih na pozornici. Publika voli njegove koncerte jer su oni više od samog nastupa, uvijek fanovima ponudi drugačiji, jedinstven doživljaj, a i za ovu prigodu priprema intimnu koncertnu atmosferu u predivnom okruženju Cave Romane. Uz stare uzdanice poput Volim i postojim ili Moje zlato, upotpunjene novim hitovima Jel' ti reka 'ko, Neće nas zauvik bit, spreman je odmah na početku pokazati zašto je ovo Festival koji morate doživjeti.

Njihovo ime je Prljavo kazalište, a sve oko njih je crno bijeli rock’n roll svijet. Prljavci u 45 godina neumornog stvaranja, nastupa i druženja s fanovima niti jednom nisu razočarali, a svojim će hitovima Heroj ulice, Mi plešemo, Ipak, Ako tražiš nekoga i ovoga puta zasigurno raspjevati i rasplesati okupljene u Cave Romane Vinkuran.

Silente je jedinstveni bend koji zadire u razne žanrove, a svakim novim koncertom dokažu publici da su pred njima još godine stvaranja. Nakon kraće pauze dolaze upravo na Rocks & Stars Festival @CaveRomane kako bi promovirali svoj novi singl, ali i podsjetili publiku na hitove kao što su Poljubi me za kraj, Morski ljudi, morske žene, Čudna ili čudesna, Nikada ovako, i brojni drugi.

Dan kasnije na pozornicu će stati Coldplay tribute band, Liveplay. Energični talijanski glazbenici redovito potvrđuju status jednog od ponajboljih tribute bendova, među publikom, ali i kritičarima jer odličnom svirkom uživo prenose pravi duh engleskih rokera – grupe Coldplay.

Festival zatvara britanska atrakcija Kosheen. Njihovo je ime nastalo spajanjem dvije japanske riječi: kos znači novo, a heen znači staro, a upravo će i staro i mlado uživati u energičnom nastupu sjajne Sian Evans, koja će svojim besprijekornim vokalom, šarmom i entuzijazmom pronaći put do srca publike uz Hide u, Catch, I want it all, Resist...

'Brojni turisti upravo zbog spektakularnih fotografija u medijima i društvenim mrežama posjete lokaciju kamenoloma prilikom posjeta našoj općini. Pokazao se i kao izvrsna lokacija za modne evente, fotografiranja i umjetničke instalacije. Doista, prostor Cave Romane skriva tajnu svog potencijala, a na nama je da kroz pravilnu valorizaciju iskoristimo ono što imamo na svom području.', zaključuje načelnik Medulina Ivan Kirac

Festival Rocks&Stars Festival @ Cave Romane podržavaju Općina Medulin i Turistička zajednica Općine Medulin kao suorganizatori, dok su partneri Festivala Bina Istra i Arena Hospitality Group. Ulaznice za ovaj spektakl dostupne su na eventim.hr, a sve novosti pratite na službenim Facebook i Instagram stranicama.

Čitateljima tportala darujemo 1x2 ulaznice za koncert grupe Kosheen - Rocks&Stars @ Cave Romane (Kamenolom Cave Romane, Vinkuran, subota, 05. 08. 2023. u 21:00), a dobitnik je Dejan Petrak.