bili su UNIKATAN PAR

Više od četiri desetljeća Matija Vuica i Jurica Popović živjeli su najljepšu ljubavnu priču

28.12.2023 u 13:08

Bionic
Reading

Glazbena scena u šoku je zbog odlaska talentiranog prijatelja i kolege. Njegova životna partnerica, modna kreatorica, pjevačica i kostimografkinja Matija Vuica je neutješna. Bili su jedan od najdugovječnijih i najomiljenijih parova na domaćoj sceni, a ostali su zajedno od mladenačkih dana

Matija Vuica i Jurica Popović upoznali su se i zavoljeli prije 45 godina. Ljubav se rodila na metkovskoj rivi - korzu ispred hotela gdje su se sastajali sa svojim ekipama. Jurica je bio jedan od rijetkih koji je srednju školu pohađao van Metkovića, u Splitu. Izdvajao se i izgledao drugačije, bio je DJ i poprilično nedostupan, a Matija je, kako je ranije otkrila, 'zato bio napet pa se potrudila da je primijeti što joj je nakon nekog vremena i uspjelo'.

Matija je uz gitaristu i skladatelja Juricu propjevala - osamdesetih u Trotakt projektu, a devedesetih u grupi Gracija. Uz njega je imala životnu stabilnost i sigurnost.

Dizajnerica je svojedobno izjavila da nikad nije pomislila da bi možda mogla biti s nekim drugim budući da joj je njezin Jure po svemu odgovarao - od afinitetima prema glazbi, umjetnosti i modi, ali i po sličnim životnim stavovima. On je stvarao glazbu, a ona modu na krilima njegove muzike. Instrumentali koje je on skladao bili su zvučna kulisa njezinih revija.

Oboje su isticali kako ih brak kao institucija nikad nije privlačio te da 'žive uz toleranciju, slobodu i uzajamno poštovanje'. Potpuno su bili usredotočeni jedno na drugo te su vjerovali da je upravo to jedan od razloga dugovječnosti svoje veze. Zajedno su prošli mnoge obiteljske tragedije no među njima nikad nije bilo nervoze, propitkivanja, nepovjerenja, svađa... U svakoj prilici su jedan o drugome uvijek govorili s puno ljubavi.

  • +3
Matija Vuica i Jurica Popović Izvor: Cropix / Autor: Duje Klaric

'Mogu reći sve isto, pa i više, što ona kaže o meni. Matija je veliki kreativac i to ne samo modni. Bilo čega da se dohvati, ostavi svoju prepoznatljivu osobnost u tome. Uvijek ozbiljno pristupa svemu i pri tome je vrlo temeljita. Nikada ne koristi šablone, već pristupa stvarima s nekom svojom vizijom. Srećom, posjeduje veliku energiju i elan, potrebne da sve to može izdržati', rekao je za tportal prije dvije godine i naglasio da je Matija prisutna u svim fazama stvaranja njegovih pjesama.