IZGUBIO BITKU S BOLEŠĆU

Vijest koja je rastužila sve: U 76. godini života preminuo Krunoslav Kićo Slabinac

13.11.2020 u 09:11

Bionic
Reading

Poznati glazbenik jutros je preminuo u svojoj bolničkoj sobi zagrebačkog KBC-a, u kojoj je proveo posljednja tri mjeseca života, zbog komplikacija nakon operacije na srcu

Kako doznaje Jutarnji list, u zagrebačkom KBC-u jutros je preminuo Krunoslav Kićo Slabinac. Legendarni pjevač operiran je sredinom kolovoza u KBC-u Zagreb zbog ozbiljne koronarne bolesti koja mu je zahvatila krvne žile, a nakon operacije, u kojoj su mu ugrađene tri premosnice, pokupio je upalu pluća, zbog čega je završio na respiratoru.

Oporavak se dodatno zakomplicirao jer mu rana na prsnom košu nije zarastala kako treba. Iako su se njegovi bližnji nadali kako će se Kićo iz svega izvući, to se nije obistinilo.

Iza Slabinca su ostali sinovi Pavao (41) i Ivan (39), prijatelji, ali i brojni obožavatelji.

Krunoslav Kićo Slabinac rođen je 28. ožujka 1944. godine u Osijeku, a glazbom i glumom počeo se baviti još u osnovnoj školi gdje je svirao tamburicu i glumio u dječjem kazalištu. Krajem 50-ih godina počeo je slušati glazbu Elvisa Presleyja i tamburicu zamijenio gitarom, a ubrzo je krenuo i u glazbenu školu gdje je na gitari učio svirati klasičnu glazbu,

  • +15
Kićo Slabinac Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj

Početkom 60-ih zajedno s tamburaškim virtouzom Antunom Nikolićem Tuceom, Albertom Krasnićem, Vladimirom Lazićem i Miroslavom Šaranovićem osniva prvo rock sastav Tornado, zatim Kon Tiki i na kraju Dinamite.

Nakon povratka iz JNA, okrenuo se solo karijeri zbog čega se preselio u Zagreb gdje je pjevao pjesme Toma Jonesa i Elvisa Presleya. Nakon pobjede na jednom natjecanju pjevača početnika, upoznao je skladatelja i producenta Nikicu Kalogjeru koji mu je 1969. omogućio da nastupi na Splitskom festivalu.

Tamo je otpjevao pjesmu 'Samo zbog ljubavi', a ubrzo je izdao prvu ploču 'Plavuša' koja je postigla ogroman uspjeh. 1971. predstavljao je bivšu državu na Euroviziji s pjesmom 'Tvoj dječak je tužan' i osvojio 14. mjesto. Nije trebalo dugo da Slabinac postane jedan od najpopularnijih pjevača na prostoru bivše Jugoslavije, a njegove pjesme 'Plavuša', 'Pokloni mi jedan dan', 'Zbog jedne divne crne žene', 'Tri slatke riječi' postale su veliki hitovi i omogućile mu veliki uspjeh kako kod nas, tako i u inozemstvu.