ZA PAMĆENJE

[VIDEO] Trenutak koji je ostavio sve bez riječi: Pogledajte kako je klapa Hrvatske ratne mornarice zapjevala papi Franji

  • Autor: N. Sa.
  • Zadnja izmjena 23.09.2022 12:01
  • Objavljeno 23.09.2022 u 10:09
Član klape sv. Juraj s papom Franjom

Član klape sv. Juraj s papom Franjom

Izvor: Profimedia / Autor: Mondadori Portfolio / ddp USA / Profimedia

Članovi klape Hrvatske ratne mornarice Sv. Juraj prisustvovali su općoj audijenciji pape Franje, koja se srijedom održava u Vatikanu, a nakon što su otpjevali pjesmu 'Rajska Djevo, Kraljice Hrvata', imali su prilike osobno se susresti s papom

Nastupati pred brojnim uglednicima za članove klape Hrvatske ratne mornarice Sv. Juraj već je uobičajeno i treme, osim one pozitivne, vjerojatno gotovo i nema, no odlazak u Vatikan na opću audijenciju kod pape Franje, za njih je bilo iskustvo koje će pamtiti cijeloga života.

'Naš susret s papom Franjom na Trgu Sv. Petra u Vatikanu je sigurno događaj kojeg nikada nećemo zaboraviti...', napisali su članovi na službenoj Facebook stranici klape.

Njihov nastup ostavio je sve bez riječi, a u izvedbi je uživao i sam papa Franjo. Pred njim, ali i okupljenim mnoštvom na Trgu sv. Petra, gdje se srijedom održavaju opće audijencije, klapa je otpjevala pjesmu 'Rajska Djevo, Kraljice Hrvata', a nakon što su završili, nagrađeni su gromoglasnim pljeskom.

Na Papinoj općoj audijenciji ove su srijede sudjelovali hrvatski hodočasnici, među kojima su bili i djelatnici Ministarstva unutarnjih poslova i Ministarstva branitelja, kao i članovi Hrvatske vatrogasne zajednice.

Kako piše Laudato, papa Franjo je na početku svog obraćanja pozdravio hrvatske hodočasnike, djelatnike Ministarstva unutarnjih poslova te Ministarstva branitelja kao i članove Klape Sv. Juraj, koji su u Vatikan stigli u pratnji vojnog ordinarija, mons. Jure Bogdana i svećenika Ministarstva obrane, prigodom 25. obljetnice Vojnog ordinarijata.

  • +1

Papa Franjo

Izvor: Profimedia / Autor: Mondadori Portfolio / ddp USA / Profimedia

'Dragi prijatelji, hodočašće koje trenutačno vršite povodom 25. obljetnice Vojnog ordinarijata neka vam dade obnovljenu nadu i radost vjere kako biste mogli nastaviti davati dragocjen doprinos svojeg rada u društvu u kojemu živite. Neka vas na vašemu putu prati stalni zagovor Blažene Djevice Marije. Neka do svih vas dopre i moj blagoslov. Hvaljen Isus i Marija!', poručio im je papa.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!