U WESTMINSTERU

[VIDEO] Prava drama odvila se tijekom bdijenja kada je jedan od kraljevskih stražara pao u nesvijest

15.09.2022 u 09:58

Bionic
Reading

Da su članovi kraljevske straže itekako pod stresom ovih dana, pokazalo se prvo jučer po iznošenju kraljičinog lijesa iz Buckinghamske palače, kada se jedan od stražara onesvijestio, a potom se isti scenarij odvio i u Westminsterskoj palači, gdje se održava bdijenje

Za operaciju London Bridge članovi kraljevske straže pripremali su se godinama, no iako su, profesionalci kakvi jesu, sve naučili i to odradili kako im je naređeno, na neke situacije nisu mogli utjecati. Stres je učinio svoje, a na svakoga se to drugačije odrazilo.

Tako se jedan od članova straže sinoć, u trenucima dok je mirno stajao pored kraljičinog lijesa tijekom bdijenja u Westminsterskoj palači, u jednom trenutku samo onesvijestio i pao ravno prema naprijed.

Ostali stražari ostali su i dalje mirno stajati, dok su onesviještenom muškarcu u pomoć priskočili policajci koji su stajali sa strane.

Kako tvrde očevici, prije negoli se onesvijestio, stražar se počeo lagano ljuljati, očito u trenucima kada je počeo gubiti ravnotežu, a je li se i ozljedio pri padu, za sada nije poznato.

  • +45
Bdijenje nad kraljičinim lijesom u Westministerskoj palači Izvor: Profimedia / Autor: Tim Rooke / Shutterstock Editorial / Profimedia

A sličan scenarij odvio se par sati ranije, pred Buckinghamskom palačom, prije negoli je kraljičin lijes krenuo na svoje posljednje putovanje ulicama Londona sve do Westminsterske palače. Tada se također jedan stražar onesvijestio.