U DVORCU HIGHGROVE

Nakon što je Camillu odvezao na njezino imanje, kralj Charles III dobio je 24 sata da ih provede daleko od svih

15.09.2022 u 09:01

Bionic
Reading

Nakon intenzivnih tjedan dana koliko je prošlo od smrti kraljice Elizabete II, novi kralj Charles III četvrtak će provesti daleko od obveza, medija i ljudi, pa čak i supruge Camille

Otkako je direktno smrću svoje majke kraljice Elizabeta II postao kralj, Charles nije imao ni trenutak da u miru procesuira što se izdogađalo te da se sam oprosti od svoje voljene vladarice i majke.

Nakon što je jučer završila procesija i bdjenje nad lijesom kraljice Elizabete II u Westminster Hallu, novi kralj Charles III kraljevskim je helikopterom otputovao u Wiltshire. Tamo je otpratio svoju suprugu Camillu na njezino imanje u Ray Mill House, a potom se sam automobilom odvezao u 30 minuta udaljen dvorac Highgrove.

  • +45
Bdijenje nad kraljičinim lijesom u Westministerskoj palači Izvor: Profimedia / Autor: Tim Rooke / Shutterstock Editorial / Profimedia

Želio je dan samo za sebe, udaljen od ljudi, medija, pritiska i obveza. Na miru se oprostiti od voljene majke i sabrati misli za sve što ga čeka. Slobodan dan za žalovanje u privatnim odajama oduvijek je bio dio plana London Bridge, koji se provodi nakon smrti kraljice Elizabete II.

Iza novog kralja intenzivan je tjedan, prepun putovanja, susreta s raznim delegacijama, parlamentom, građanima, procesijama svoje majke.

  • +11
Kralj Charles III. Izvor: Profimedia / Autor: Stefan Rousseau/WPA Pool / Shutterstock Editorial / Profimedia

Podsjetimo, Charles je odmah nakon smrti svoje majke iz dvorca Balmoral u Škotskoj, otputovao za London kako bi prisegnuo za novu titulu koja mu je po redoslijedu dodijeljena. Nakon toga sudjelovao je na procesiji u Edinburghu, koju je predvodio prateći lijes svoje majke, a samo dan nakon već je bio u povijesnom posjetu Sjevernoj Irskoj da bi se istoga dana ponovno vratio u London dočekati lijes kraljice Elizabete II u Buckinghamskoj palači. Srijeda je za cijelu obitelj bio vrlo težak dan, kada je održano bdjenje za kraljicu u Westminster Hallu.

  • +12
Kilometarski redovi građana koji žele odati počast kraljici Izvor: Profimedia / Autor: Hesther Ng/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia