sve može otpjevati

[VIDEO] Doris Dragović pustila glas u prvoj heavy metal pjesmi u karijeri, jeste li već čuli kako zvuči

07.10.2021 u 12:05

Bionic
Reading

Splitski heavy bend Osmi putnik, najpoznatiji po tome što im je frontman bio Zlatan Stipišić Gibonni, doživio je svoju preobrazbu i povratak na scenu u velikom stilu. Njihov novi vokalist je Giuliano Đanić, a prva zajednička avantura koju su predstavili je duet s pjevačkom divom Doris Dragović koja je još jednom pokazala svu raskoš svog talenta i da suvereno vlada u ama baš svakom glazbenom stilu

Osmi putnik predstavlja videospot za singl 'Tajna', najavnu pjesmu njihovog novog, The best of albuma 'Rock'n'roll se kući vratio' koji će uskoro biti objavljen izdanju diskografske kuće Croatia Records. Riječ je o pjesmi 'Tajna' koja je već prije samog izlaska spota uzburkala maštu, fanova ovih izvođača zbog njihove neobične 'kombinacije'.

'Predobro kapa do poda', 'Spektakl u svakom pogledu', 'Fantastičan miks', 'Lako za Doris, nego Đuka se vratio hard & heavy glazbi! To mi je odlično!, 'Ovo je totalno neočekivani spoj, ali ovo je topčina samo takva', 'Giuliano i Doris totalna show kombinacija', 'Doris,odlično se uklapaš u heavy metal! Moćni glasovi sa heavy metalom,ide to skupa', samo su neki od brojnih oduševljenih komentara na YouTubeu. neki su ih usporedili s grupom Nightwish, neki s Megadethom, a neki smatraju da je to dobitna kombinacija za Eurosong.

Spot je režirala Nina Mimica, jedna od najnagrađivanijih hrvatskih redateljica, kandidirane za nagrade kao što su Oscar i Golden Globe. Snimalo se dugo, nekoliko dana na više lokacija u Splitu, što je za današnje vrijeme prava rijetkost.

Izvor: Društvene mreže

Giuliano je ranije ispričao da nije bio siguran da će se spitskoj divi svidjeti pjesma jer to 'nije njezin đir', ali da joj se pjesma dopala odmah te da ju je opisala kao 'borbu dobra i zla, a zapravo je ljubavna pjesma'.

  • +3
Doris Dragović Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Godinama je priželjkivao snimiti duet s Doris, ali je priznao da nije očekivao da će na takav način snimiti skupa. 'Za razliku od Doris, odrastao sam na rocku i tu dobro 'plivam'. Međutim, Doris je to otpjevala kao da pjeva rock-pjesme cijeli život. Baš nam je lijepo legla pjesma', rekao je za Jutarnji list.

61. Splitski festival

Splićani s oduševljenjem dočekali svoju divu: Doris Dragović održala koncert za pamćenje

Pogledaj galeriju