OTVORILA DUŠU

Vesna Pisarović progovorila o svom nastupu na Dori i negativnom iskustvu nakon toga

04.01.2019 u 12:23

Bionic
Reading

Otkako je prije 12 godina napustila Hrvatsku i odlučila studirati jazz pjevanje u Haagu te je nakon toga živjela u Londonu i Berlinu o njoj i njezinom privatnom i poslovnom životu nije se baš često čulo. Vesna Pisarović koja je ponovo sve prisutnija na domaćoj sceni, nakon 17 godina od nastupa na izboru za pjesmu Eurovizije prisjetila se razdoblja i otkrila kako je doživjela sve što se događalo oko Eurosonga

'Pobjedu na 'Dori' pjesmom 'Sasvim sigurna' pamtim po predivnom osjećaju, ali sve nakon toga bila je duga glavobolja. Oko mene se stvorio tim ljudi koji je do Eurosonga samo rastao, svak je u njemu imao svoje mišljenje, svak je želio biti u pravu, dogodila se dosta naporna situacija koja nema veze s glazbom, nema veze s umjetnošću. I sve to zbog tri minute pjevanja na matricu na Eurosong pozornici. Nezaboravno je to iskustvo, u glazbenom smilsu nisam ništa naučila, ali kako se psihološki nositi s tim pritiskom zaista jesam. Što se Dore kao izbora za pjesmu Eurosonga tiće, svakako podržavam njezin povratak i mislim da u potpunosti publici, a ne žiriju treba dati da odlučuje', ispričala je Vesna Pisarović za Reflektor Slobodne Dalmacije.

Nekad je, kaže, po pet mjeseci u Zagrebu a ponekad manje, a ostatak vremena u Berlinu. 'Zna to biti malo zbunjujuće, ali je istovremeno i lijepo jer mogu njegovati dvije scene, surađivati sa zagrebačkim i berlinskim muzičarima i stvarati novu glazbu', rekla je.

Govorila je i na temu odnosa prema sebi. 'Nisam se promijenila, i dalje sam u poslu sama sebi tiranin, često nemilosrdna, ali što se tiće odnosa prema glazbi, umjetnosti i kriterijima, odnosno onome što je sada za mene dobra glazba, priomijenila sam se jako', kaže pjevačica.

  • +4
Vesna Pisarović Izvor: Cropix / Autor: Marko Todorov / CROPIX