POZITIVAN PRIMJER

Velika gesta: U moru prosvjeda i nasilja Kanye West osnovao je fond za školovanje 6-godišnje kćeri ubijenog Georgea Floyda

05.06.2020 u 09:40

Bionic
Reading

Već dulje od tjedan dana SAD-om vladaju nemiri i prosvjedi, no ima i onih koji svojim angažmanom šalju pozitivne poruke u želji za promjenom. Reper Kanye West jedan je od takvih

Strani mediji pišu kako je Kanye West osnovao fakultetski fond za 6-godišnju kćer Georgea Floyda, Afroamerikanca koji je preminuo nakon brutalnog policijskog čina.

‘Kanye je osnovao fond za štednju u 529 škola u Americi za pokrivanje školarine za Giannu Floyd’, potvrdio je njegov glasnogovornik.

Slavni reper i suprug jednako utjecajne Kim Kardashian je također donirao dva milijuna dolara obiteljima i pravnim timovima koji podržavaju Floyda, Ahmauda Arberyja i Breonu Taylor.

Podsjetimo, 25-godišnjeg Arberyja strijeljali su i ubili tijekom trčanja trojica muškaraca koji su tvrdili da misle da je osumnjičeni za provalu. Taylor je pak ubijen također od strane policije u svome domu nakon što su policajci navodno upali bez upozorenja da izvrše pretres.

  • +2
Prosvjed u Londonu zbog smrti Georgea Floyda Izvor: Profimedia / Autor: Guy Bell/Shutterstock Editorial

Kanyeov potez pomoći pozitivna je slika u moru vandalizma i brutalnih nasilnih posljedica koje je donijelo ubojstvo Georgea Floyda diljem SAD-a.