OMILJENA SLOVENKA

Ime Melania jedno je od najpopularnijih, a sve zbog nje

14.05.2018 u 13:54

Bionic
Reading

Unatoč politici koju vodi njezin suprug, aktualni američki predsjednik Donald Trump, Melania Trump uživa sve više simpatija u Americi. Da joj popularnost raste iz mjeseca u mjesec, govori i to da je njezino ime sve traženije kada je u pitanju imenovanje djece

Prema najnovijim podacima američkog Ureda socijalnog osiguranja, žensko ime Melania jedno je od najbrže rastućih kada je u pitanju davanje imena novorođenoj djeci. Iako još uvijek nije dospjelo na listu 10 najpoželjnijih imena, što zapravo ni ne čudi, ono spada u ona imena čiji se broj u godinu dana i više nego udvostručio.

  • +247
Melania Trump - svi stajlinzi prve dame Izvor: Profimedia / Autor: NN

Naime, 2016. godine ime Melania bilo je na 1650. mjestu po popularnosti s tek 131 bebom nazvanom tim imenom, dok je godinu kasnije završilo na 930. mjestu, s čak 283 novorođenih Melania. Zanimljivo je da je među tri najveća po rastu popularnosti i verzija tog imena - Milania.

Iako je Melania Trump, kao supruga aktualnog američkog predsjednika, direktno upletena u sve kontroverze Donalda Trumpa, njezina popularnost iz dana u dan sve je veća te je s 47 posto porasla na čak 57 posto od siječnja do svibnja. Je li razlog tomu žaljenje javnosti zbog svega što Melania prolazi ili je zaista simpatična narodu, to znaju samo oni.

Osim imena Melania, porasla je popularnost imena Ivanka, ali pala je za Tiffany i Eric, dok se ime Donald čvrsto drži na 488. mjestu popularnosti.