ŽENA IZ SJENE

Vanja Modrić je netipična supruga nogometaša: Posvetila se obitelji, a čvrsto drži i konce Lukine karijere u svojim rukama

04.12.2018 u 10:32

Bionic
Reading

Iako se, ponajviše zbog sinoćnjeg pojavljivanja na dodjeli Zlatne lopte, na koju je Vanja Modrić stigla odjevena u skupocjene modne brendove i pomno dotjerana, ne bi tako možda dalo zaključiti, no pet godina starija supruga najboljeg nogometaša svijeta, Luke Modrića, svoj je privatni život odlučila čuvati podalje od očiju javnosti. Vanja Modrić zaista je netipična supruga nogometaša - njezin profil na društvenim mrežama namijenjen je samo bliskim prijateljima, utakmice svog supruga snima i s njim detaljno analizira, a šuška se i da je upravo ona zaslužna za njegove transfere i nogometne odluke

Kada je sinoć u ruke primio najveće priznanje u svojoj karijeri - Zlatnu loptu - Luka Modrić ponosno ga je podigao i s velikim smiješkom potražio dobro poznato lice u gledalištu, ono svoje supruge Vanje s kojom već 14 godina prolazi sve najsretnije, ali i najteže životne trenutke.

38-godišnja Vanja Modrić nije mogla sakriti ponos zbog pet godina mlađeg supruga i uspjeha kojeg je postigao na vrhuncu svoje karijere, a da stoji u svakom trenutku uz njega i njegove odluke, pokazala je i sinoć kada je njihovu peteročlanu obitelj modno uskladila kako bi svi izgledali savršeno pred milijunskim auditorijem.

  • +12
Luka Modrić Izvor: Pixsell / Autor: CYRIL MOREAU/PIXSELL

Vanja Modrić odavno je odlučila da neće biti poput ostalih supruga nogometaša i promovirati se po medijima, društvenim mrežama i slično. Neko vrijeme je imala Instagram, nakon Svjetskog prvenstva ga je čak i otvorila za javnost, no onda je i s njega nestala. No, tko je zapravo Vanja Modrić?

Rođena kao Vanja Bosnić, u Zagreb je stigla iz Kutine još u osnovnoj školi, za vrijeme rata. S majkom Vesnom Juraić započela je život na Ravnicama, nedaleko Dinamovog stadiona, koji je za nju, odnosno njezin privatni život, na kraju bio sudbonosan. Svi koji je poznaju iz tog perioda dobro je se sjećaju kao iznimno pristupačne i zabavne djevojke, koja se uvijek odijevala sportski, kosu je redovito vezala u rep i na lice nanosila minimalno šminke. Glamur i svjetla reflektora nisu je nikada privlačila.

Njezina majka radila je kao šefica računovodstva u NK Dinamo, dok se Vanja zaposlila u tadašnjoj agenciji Zdravka Mamića. A jedan telefonski poziv bio je početak ljubavi koja traje već 14 godina. Naime, Vanja je dobila 'u zadatak' nazvati Luku Modrića, koji je u to vrijeme bio na posudbi u zaprešićkom Interu, a kratki poziv pretvorio se u razgovor koji je trajao čak puna tri sata.

Bilo je to 2004. godine, a nedugo nakon tog razgovora našli su se na piću u jednom kvartovskom kafiću, budući da je Luka bio podstanar također na Ravnicama, i ubrzo započeli svoju vezu. Luka Modrić tada je imao tek 19 godina, no svojom samouvjerenošću, velikim ambicijama i ciljevima, ali i skromnošću i jednostavnošću privukao je pet godina stariju Vanju. Nakon dvije godine veze započeli su zajednički život, a upravo je Vanja Modrić 2008. godine bila uz njega kada je potpisao prvi inozemni ugovor s Tottenhamom i preselila s njim u London.

  • +7
Luka i Vanja Modrić Izvor: Pixsell / Autor: Grgo Jelavić

Svoju vezu ozakonili su 2010. godine ispred matičara, a na intimnom vjenčanju u zagrebačkom restoranu Okrugljak, Vanja je bila u visokom stupnju trudnoće i nedugo nakon toga rodila njihovo prvo dijete - danas osmogodišnjeg sina Ivana. Veliko crkveno vjenčanje, a potom i slavlje za obitelj, rodbinu i prijatelje održano je iduće godine u hotelu Westin.

Uz brigu o djetetu, Vanja nije odustala od brige o suprugovoj karijeri. Za nju kažu da je upravo njezina zadnja kada je riječ o važnim životnim odlukama Luke Modrića, a ovog ljeta bila su glasna špekuliranja kako je ona direktno nazvala čelnike talijanskog Intera pokušavajući 'prodati' supruga. Inače, poznato je da Vanja snima i arhivira apsolutno sve Modrićeve utakmice, koje potom zajedno gledaju i analiziraju.

Nakon što je 2012. potpisao za španjolski Real, cijela obitelj preselila je u Madrid, a godinu kasnije obitelj se povećala za još jednog člana - rođena je i Ema. Iako žive u Španjolskoj, Vanja često s djecom boravi i u Zagrebu, gdje živi njezina obitelj, dok ljeta provode u Modrićevom Zadru, gdje posjeduju vilu.

Kada su 2017. godine doznali sretnu vijest da je Vanja i treći put trudna, Modrići su odlučili u Zagrebu kupiti kuću u kojoj će se, jednog dana, skrasiti i uživati. Riječ je o luksuznoj vili na zagrebačkom Pantovčaku, koju je nogometaš kupio od svog nogometnog uzora - Zvonimira Bobana. Tu kuću prepisao je upravo na Vanju, koja je u listopadu prošle godine rodila i treće dijete - kćerkicu Sofiju.

SAM S VANJOM

Nema mira ni na odmoru: Paparazzi na Sardiniji snimili Luku Modrića kako uživa u najljepšem društvu

Pogledaj galeriju

Ipak, zbog ugovora s Realom, peteročlana obitelj i dalje živi u Madridu, a koja će im biti iduća destinacija doznat će se na vrijeme, no, sigurni smo, da Vanja Modrić to već zna.