radosti MAJČINSTVa

Vanda Winter: 'S najvećim oduševljenjem odlučila sam da sigurno idem i na drugo dijete'

18.05.2017 u 07:05

Bionic
Reading

Poznata glumica i pjevačica Vanda Winter proživljava sve radosti majčinstva. Za tportal je ispričala kako se snalazi u prvim tjednima mačinstva, kakav je osjećaj biti mama te o dirljivom prvom susretu sa svojim prvim djetetom, sinčićem Fabijanom, i neopisivoj sreći kojom je njoj i njenom suprugu Ivanu Parlovu sredinom travnja zauvijek obogatio život

'Možda je još malo i rano za pravi rezime, ali svakako mogu reći da sam bebi 100 posto na raspolaganju 24 sata na dan. Bavim se isključivo s njim, a to mi bitno olakšava logistička podrška koju dobivam od ostatka obitelji. Pretpostavljala sam da je majčinstvo lijep osjećaj, jer to više manje svi kažu, ali neposredno iskustvo stvarno ostavlja bez teksta', kaže Vanda.

Presretna mama kaže da je Fabijan najbolja bebica.

'Još je, uostalom, stvarno premali da bih uopće imala razloga zaključiti išta drugo. Ispunio mi je srce kao nitko do sad', otkrila je.

Vandi oko djeteta pomažu njezini najmiliji.

'Moj muž i moja mama su u prvim 'borbenim' redovima, a slijede ih i tata, svekar i svekrva. Na Jarunu imam i fenomenalnu patronažnu sestru Zdenku koja mi je od prvog dana ulila ogromno povjerenje, a iskustva konstantno izmjenjujem i telefonski s drugim mamama. Prekrasno mi je koliko ljudi mi se javilo povodom Fabijanovog rođenja i koliko je mladih mama iskazalo solidarnost. Hvala im na tome!' kaže.

My love, always #besafe 💙 #day20 @besafeinternational

A post shared by Vanda Winter (@vandawinter148) on

Trenutak kada roditelji u ruke prvi put prime svoje dijete, riječima se teško može opisati. Vanda je ispričala kakav osjećaj je ona imala kad je prvi put primila sinčića u ruke i što joj je sve tada prolazilo glavom.

'S najvećim oduševljenjem odlučila sam da sigurno idem i na drugo dijete! Ali pitajte me još jednom kad bebi prođu faze grčića, a meni faza babinja! Šalu na stranu, informirala sam se dosta o postpartalnom periodu koji za brojne žene zna biti itekako izazovan, od toga da se fizički teško oporavljaju, pate od 'baby bluesa' i postporođajne depresije, nemogućnosti da se povežu s bebom, problema s dojenjem... Na majčinstvo sam se odlučila u 33. godini, bila sam svjesna svega i dosta prizemljena. I u startu sam sve priče o idealnom prvom susretu majke i djeteta odbacila kao nerealne. Unatoč tome, ono što sam osjetila u tom trenutku bila je čista romantika.

My love, always #besafe 💙 #day20 @besafeinternational

A post shared by Vanda Winter (@vandawinter148) on