neće biti Kate ni williama

Uskrs kao nikada do sada: Evo koje promjene sprema kralj Charles

25.03.2024 u 18:42

Bionic
Reading

Već je poznato da se Kate Middleton i princ William neće pojaviti na uskršnjoj misi, dok će kralj Charles biti prisutan samo ako mu zdravlje dopusti

Usprkos tome što se bori s rakom, kralj Charles III. planira se pojaviti na misi za Uskrs, no čitava ceremonija ovog puta bit će bitno drugačija nego ikada prije.

Zbog teškog zdravstvenog stanja u kojoj se nalazi monarh Ujedinjenog Kraljevstva, Buckinghamska palača prisiljena je bitno izmijeniti raspored događanja i kompletnu organizaciju uskršnje mise.

Za početak, još uvijek nije posve sigurno hoće li se uopće kralj Charles pojaviti u St. George crkvi, s obzirom na to da mu je stanje još uvijek promjenjivo iz dana u dan.

Nasljednici kralja Charlesa III na tronu Izvor: tportal.hr / Autor: Neven Bučević/tportal

No, bude li se osjećao dovoljno snažno da se pojavi u javnosti na Uskrs, zna se da će u crkvu doći s kraljicom Camillom pod rukom te znatno smanjenim brojen sudionika. Naime, trenutno je iznimno bitno da je u smanjenom fizičkom kontaktu s ostalim jer zbog smanjenog imuniteta i povećanog rizika od zaraze.

'Ako mu zdravlje dopusti, kralj Charles prisustvovat će misi, no broj kraljevskih uzvanika bit će smanjen. Već je sada smanjio kontakt s drugima te u Buckinghamskoj palača prima samo manje skupine', rekla je kraljevska insajderica Danielle Stacey i dodala:

  • +6
Kralj Charles III. Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

'No, kada je riječ o svakodnevnim dužnostima i administraciji, kralj ih uredno izvršava u svom uredu.'

Kada je riječ o Kate Middleton i princu Williamu, već je poznato da će njihovo tradicionalno pojavljivanje s djecom ove godine izostati, uslijed njene borbe s rakom i preventivnom kemoterapijom koju trenutno prolazi.

na festivalu

Kraljica Camilla uslijed obiteljske drame osvanula u chic kaputu i sa širokim osmijehom na licu

Pogledaj galeriju