DO KRAJA GODINE?

Uskoro nam stiže još jedan streaming servis; evo što možemo očekivati od SkyShowtimea

17.08.2022 u 06:27

Bionic
Reading

Konkurencija je sve veća, a ponuda sve bogatija kad je u pitanju kvalitetan TV sadržaj. I dok smo sve donedavno mogli gledati tek Netflix i Amazonov Prime Video, 2022. je donijela prekretnicu. Na naše tržište prvo je u ožujku stigao HBO Max, a sredinom lipnja i Disney+, a ako bude sve išlo po planu do kraja godina uživat ćemo u još jednom streaming servisu – SkyShowtimeu

Ako još niste čuli za SkyShowtime, niste jedini. Ovaj streaming servis neobičan je hibrid nekoliko filmskih studija i streaming servisa u kojem će moći uživati gledatelji određenog dijela europskog tržišta.

Do kraja godine, do kada se očekuje lansiranje, u sadržaju SkyShowtimea trebali bi se zabavljati gledatelji 20-ak europskih zemalja uključujući i Hrvatsku (Albanija, Andora, BiH, Bugarska, Češka, Danska, Finska, Mađarska, Kosovo, Crna Gora, Nizozemska, Sjeverna Makedonija, Norveška, Poljska, Portugal, Rumunjska, Srbija, Slovačka, Slovenija, Španjolska, Švedska).

Comcast korporacija u čijem se vlasništvu nalazi Sky u suradnji s ViacomCBS-om najavila je još prošle godine lansiranje novog streaming servisa u Europi. Riječ je o joint venture projektu Paramount Globala i korporacije Comcast.

U ponudi novog servisa tako će se naći produkcija Skya, NBC Universala, Universal Picturesa, Paramount Picturesa, Paramount +, Nickelodeona, Showtimea i Peacocka. Prema nekim informacijama, koje su do sada procurile, na platformi će odmah biti dostupno preko 10.000 sati materijala, od nostalgičnih naslova do uspješne originalne produkcije novijeg datuma pa će se očekuje širok izbor zabave za svakoga uključujući trilogiju 'Kum', filmski serijal o Indiani Jonesu, Jurassic Parku, kultni filmovi poput 'Ralja' i serije 'Homeland', 'Shameless', 'Masters of Sex', 'Dexter' kao i prošlogodišnji hit 'Yellowjackets', a u ponudi će biti i najveći ovogodišnji blockbuster 'Top Gun: Maverick'.

  • +7
Top Gun: Maverick Izvor: Profimedia / Autor: Supplied by LMK / Landmark / Profimedia

Tvrtka još nije objavila pojedinosti o cijenama ili točne datume izlaska u pojedinim državama, ali za očekivati je da će za oko 90 milijuna europskih kućanstava, koje platforma pokriva, servis biti dostupan krajem ove godine.

Ostatak Europe ima Sky i Paramount+

U europskim državama koje pokriva Sky TV (Velika Britanija, Irska, Njemačka, Italija..) SkyShowtime neće biti dostupan. Međutim tamo je već stigla (ili stiže) platforma Paramount+ dok je sadržaj sa servisa Peacock također dostupan pretplatnicama Skya.

Do sada su vrijedno radili na ekipiranju, a u tim su doveli već dokazane profesionalce koji su iskustvo stekli na poznatim streming platformama i u TV kućama. Krajem srpnja iz SkyShowtimea su najavili da su im se pridružila trojica bivših direktora BBC-a, HBO Maxa i Disneya. Izvršni direktor SkyShowtimea Monty Sarhan objavio je tada kako je bivši izvršni direktor HBO Maxa Roberto Soto imenovan glavnim direktorom za strategiju, a John Heinemann, zadužen za globalno lansiranje Disney+ servisa, proglašen je glavnim savjetnikom SkyShowtimea dok je iz BBC Studija stigao Jon Farrar koji će biti zadužen za program.

'Najveći resurs tvrtke su njezini ljudi i jedan od mojih glavnih prioriteta bio je regrutirati pojedince koji su dokazani lideri. Ova tri talentirana pojedinca s redom uspješni lideri koji ljude stavljaju na prvo mjesto – od naših pretplatnika do naših kolega – i ponosan sam što će nam se pridružiti dok gradimo sljedeći sjajan streaming servis u Europi', rekao je Sarhan