nagradu od 30.000 eura

Uskoro kreće 'Hell's Kitchen Hrvatska': Evo što sve čeka natjecatelje i gledatelje

15.01.2024 u 15:37

Bionic
Reading

Već neko vrijeme se najavljuje novi RTL-ov show u kojem se natjecatelji s iskustvom rada u kuhinji natječu jedni protiv drugih. Pred njima su različiti kulinarski izazovi i zadaci, među kojima je i posluživanje večere u sljedovima za goste

Čak 18 kandidata spremno je pokazati svoje vještine u kuhinji. Pobjednik koji osvaja sjajnu nagradu od 30.000 eura može biti samo jedan.

Pustolovina zvana 'Hell's Kitchen Hrvatska' započet će šarolikom skupinom od čak 18 kandidata koji žele dokazati da su baš oni spremni za svaki izazov glavnog chefa Toma Gretića i pobjedu. Svi oni imaju različito iskustvo rada u kuhinji, različitih su karaktera i dobi.

Po dolasku u show, natjecatelji će biti podijeljeni u dva tima, crveni i plavi, a za svaki od njih zaduženi su pomoćnici glavnog chefa Ivana Bekavac i Ivan Vrbanec koji ih prate i nadgledaju. Natjecatelji dobivaju svoja kuharska odijela i počinju raditi u moderno opremljenoj profesionalnoj kuhinji.

U emisiji, kandidati će se morati snalaziti u različitim kulinarskim izazovima, od opuštenijih i zabavnijih igara gdje će morati pokazati vještinu, znanje i brzinu kako bi osvojili prednost u kuhanju ili bili spašeni od nominacija, do zahtjevnijih zadataka o kojima će im ovisiti ostanak u igri. Uz pripremu svojih autorskih jela, kopiranje zadanih, pripremanje jela gostujućih chefova i brojne druge zadatke, jedan od najvećih izazova kandidatima će biti kuhati za goste koji stižu u restoran na večeru u sljedovima.

Svi kandidati pojedinog tima moraju surađivati i raditi kao jedan kako bi svladali zahtjevni jelovnik i ispunili visoke standarde gostiju koji očekuju samo najbolju hranu na svojim stolovima i ne zanima ih koliko je stresa, znoja, suza i pokušaja bilo dok se njihov 'savršen' tanjur nije isporučio za serviranje.

Chef Gretić nadgledat će cijeli proces pripreme večere, i nijedno jelo ne može biti posluženo ako on neće biti zadovoljan. Ako natjecatelj iznova ne uspijeva poslužiti tanjur, može biti udaljen iz restorana, a ako glavni chef misli da čitav tim ne radi dovoljno dobro, jedna ili obje kuhinje mogu biti zatvorene.

  • +3
'Hell's Kitchen Hrvatska' Izvor: Promo fotografije / Autor: RTL promo