ŽIRI ODABRAO

Upoznajte 15 najboljih u ovogodišnjem 'HTZ-u'

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 22.04.2011 10:41
  • Objavljeno 22.04.2011 u 07:51
HTZ 15 kandidata

HTZ 15 kandidata

Izvor: tportal.hr / Autor: tportal.hr

Predstavljamo vam 15 kandidata koji su izborili smoje mjesto u emisijama uživo showa 'Hrvatska traži zvijezdu'
RTL

RTL

Izvor: Promo fotografije / Autor: RTL

Maja Bajamić (20)
Mjesto: Split
Ljubavni status: u vezi
Glazbeni idol: Lvky, Neno Belan, Tedi Spalato, Alicia Keyes, Vanna
Koju vrstu glazbe sluša: rock, pop rock, r’n’b, soul

Izreka da je sve moguće kad imaš dobar motiv pokazala se točnom kod Splićanke Maje. Crnokosa djevojka sama si je, kaže, stvorila uvjete kako bi se ozbiljnije počela baviti glazbom. Završila je srednju školu s odličnim uspjehom, upisala fakultet i napokon se posvetila onome za što nije imala vremena, a toliko je zavoljela – pjevanju.
Maja pjeva u bendu Samostan i vokalno-instrumentalnom sastavu Gospa od zdravlja. Sebe ne smatra drugačijom od ostalih kandidata, ali misli da je iskrena dok pjeva pa će to zasigurno prepoznati i njezini navijači.

RTL

RTL

Izvor: Promo fotografije / Autor: RTL

Frane Brajković (23)
Mjesto: Zadar
Ljubavni status: u vezi
Glazbeni idol: Steve Wonder, Ray Charles, Sting
Koju vrstu glazbe sluša: ‘iskrenu’ glazbu

Mladi Zadranin sedam je godina proveo u zadarskom bendu Postolar Tripper iz kojeg je izišao kao formirani glazbenik, pa na pitanje zbog čega se prijavio u ovaj show iskreno odgovara da je jedini razlog to što se i dalje želi baviti glazbom. Mikrofon je u ruke prvi put primio već s tri godine nastupajući po dječjim festivalima i karnevalima te kasnije s bendom. Radio je i kao DJ i radijski glazbeni urednik, a od svega što je postigao, najponosniji je na nominaciju svog benda za nagradu Porin. Frane je i poliglot: govori engleski, talijanski, španjolski i francuski, a trenutno uči i arapski. Bez obzira na iskustva, priznaje da je glazba jedini put za koji zna i koji ga zanima, a smatra da će se u showu razlikovati od ostalih svojim pjevačkim interpretacijama, za koje kaže da su uvijek pune emocija.

RTL

RTL

Izvor: Promo fotografije / Autor: RTL

Ivan Delić (19)
Mjesto: Rijeka
Ljubavni status: slobodan
Glazbeni idol: Guns’n Roses, AC/DC, Whitesnake
Koju vrstu glazbe sluša: rock, hard rock

Kada je prije nekoliko godina uzeo gitaru u ruke i počeo svirati, Ivan je shvatio da se želi baviti glazbom. Sada ima svoj bend City Of Logic, a u show se prijavio jer je glazba dio njegova života i želi poboljšati hrvatsku glazbenu scenu, začiniti je dozom rocka. Ivan se smatra malo luđim od ostalih kandidata, no, kaže, na pozitivan način, a veseli se nastupima pred publikom te smatra da je dovoljno svestran da uspije na svom glazbenom putu.

RTL

RTL

Izvor: Promo fotografije / Autor: RTLDaniel Dizdar (25)
Mjesto: rođen u Chicagu, SAD, živi u Kamanju (Karlovac)
Ljubavni status: slobodan
Glazbeni idol: nema
Koju vrstu glazbe sluša: country, rock balade

Daniel je pravi zabavljač i u njegovu društvu uvijek ima smijeha. Kako i ne bi kada je Daniel izvrstan imitator, pa nerijetko kaže da je ljudima teško prepoznati njegov pravi glas budući da ‘skida’ sve - od životinja, raznih zvukova, do ljudi. Stoga se u show i prijavio najviše zbog svojeg osebujnog talenta koji želi istaknuti gledateljima te tako pridonijeti zabavi što većem broju ljudi. Daniel svira gitaru od 10. godine, a sebe ne smatra umjetnikom, već zabavljačem. Iako nikad nije razmišljao da bi mu pjevanje bio primaran posao, svojim sudjelovanjem u showu zasigurno će sebi otvoriti i ta vrata.

RTL

RTL

Izvor: Promo fotografije / Autor: RTL

Katarina Đuderija (19)
Mjesto: Split, Kučine
Ljubavni status: u vezi
Glazbeni idol: nema ga
Koju vrstu glazbe sluša: pop, r’n’b, zabavna

Osim što lijepo pjeva, Katarina i pomaže ljudima. Mlada Splićanka po struci je medicinska sestra, a u show se prijavila ne bi li čula mišljenje žirija te da vidi dokle može dogurati svojim glasom. Katarini je najveća podrška u pjevanju njezina sestra Ana, uz koju je odmalena pjevala. U showu će, kaže Katarina, pokazati svoj karakter i stil, a kroz pjesme publici želi dočarati svoje osjećaje.

RTL

RTL

Izvor: Promo fotografije / Autor: RTL

Ines Huskić (26)
Mjesto: Zagreb
Ljubavni status: u vezi
Glazbeni idol: Erykah Badu, Lauryn Hill, India Arie
Koju vrstu glazbe sluša: soul, r’n’b i hip hop

Lijepa Zagrepčanka tek je nedavno shvatila da se želi ozbiljno baviti glazbom. Na prvoj gaži koju je dobila toliko joj se svidjelo da se odlučila početi baviti pjevanjem. U show se prijavila ne bi li vidjela koliko zna i može, a nada se da će u showu steći poklonike svojeg stila. Najveća podrška u showu su joj prijatelji, dečko i njezin pjevački mentor.

RTL

RTL

Izvor: Promo fotografije / Autor: RTL


Goran Kos (24)
Mjesto: Zabok
Ljubavni status: slobodan
Glazbeni idol: U2, Pink Floyd, Jimi Hendrix, Creedence
Koju vrstu glazbe sluša: rock, jazz, klasika

Živeći godinama na ulici, Goran je svoje glazbeno iskustvo stekao svirajući i pjevajući po zagrebačkim prolazima i ulicama, no pjevati je počeo još od malih nogu kada god bi mu bilo teško. U show se nije namjeravao prijaviti, već je, priznaje, njegova mama bila ta koja je poslala prijavnicu umjesto njega. Iako mu još uvijek nije potpuno jasno da je ušao među 15 najboljih, njegov stil pjevanja i gitara od koje se rijetko odvaja zasigurno će privući mnogo obožavatelja. A moto ‘uspjeti s glazbom ili propasti s glazbom’ čini ga drugačijim od ostalih.

RTL

RTL

Izvor: Promo fotografije / Autor: RTL

Ana Mandura (18)
Mjesto: Sikirevci
Ljubavni status: u vezi
Glazbeni idol: Chrisitina Aguliera
Koju vrstu glazbe sluša: pop, r’n’b, soul

Mlada Slavonka lijepog glasa u pjevanje se zaljubila još kao dijete. U Aninoj obitelji svi su glazebno potkovani, a od svoje tri starije sestre, kaže, najviše je naučila o pjevanju. U show ‘Hrvatska traži zvijezdu’ prijavila se zbog novih iskustava, ali, priznaje, i da se dobro zabavi. Skromna Ana ne smatra se posebnijom od ostalih kandidata u showu i smatra da je svatko od njih poseban na svoj način. Najveća podrška u showu su joj obitelj i dečko.

RTL

RTL

Izvor: Promo fotografije / Autor: RTL

Mark Marku (20)
Mjesto: Prizren, Kosovo
Ljubavni status: slobodan
Glazbeni idol: Eric Clapton i Tony Cetinski
Koju vrstu glazbe sluša: pop

Mark je odrastao na Kosovu, u glazbenoj obitelji koja je oduvijek poticala njegovu ljubav prema glazbi. Stoga ne čudi što je Mark već sa šest godina naučio svirati violinu s kojom je proputovao Kosovo solo koncertima ozbiljne glazbe. Uz violinu Mark svira i klavir te gitaru, a pjevanje je ‘otkrio’ tek došavši u Hrvatsku. Tada je, kaže, shvatio da je to posao kojim bi se rado bavio u budućnosti pa se zato i prijavio u show 'Hrvatska traži zvijezdu'. Najveća podrška u glazbi mu je obitelj.

RTL

RTL

Izvor: Promo fotografije / Autor: RTL

Kristian Marolt (17)
Mjesto: Zaprešić
Ljubavni status: slobodan
Glazbeni idol: Toše Proeski
Koju vrstu glazbe slušaš: pop, r’n’b, dance, techno

Kristijanu, koji svojim modnim izričajem i frizurom neodoljivo podsjeća na Justina Biebera pa je brzo zaradio nadimak Bieber, ostvario se, kako kaže, životni san kada je ušao među 15 najboljih kandidata 'HTZ-a'. U show se prijavio jer želi izgraditi pjevačku karijeru, a za njegov zreli glas mnogi kažu da je neobičan, budući da je Kristianu tek 16 godina. No svjestan je svojih prednosti i smatra da ima talent i volju koja čini buduću zvijezdu. Uz pjevanje, mladi Zaprešićanin obožava i crtati pa se nerijetko na njegovom papiru nađu skice i portreti dragih mu ljudi. Najveća podrška u ovom showu mu je njegov tata, ali, dodaje Kristian, i najveći kritičar.

RTL

RTL

Izvor: Promo fotografije / Autor: RTL

Milijana Mijatović (17)
Mjesto: Bjeljina, BiH ( živi u Zaprešiću)
Ljubavni status: u vezi
Glazbeni idol: Joan Baez
Koju vrstu glazbe sluša: rock, metal i stari country

Milijana je pjevačka iskustva stekla u svom bendu, a pjevušiti je, kako kaže, počela s devet godina. Budući da joj je mama pjevačica narodne glazbe, nije joj dugo trebalo da shvati kako je kći pjevački talent naslijedila od nje. No Milijanina vrsta glazbe razlikuje se od one koju pjeva njezina majka. Crvenokosa rokerica u show se prijavila zato što želi promijeniti situaciju na glazbenoj sceni jer, kako kaže, smatra da je na njoj previše pop glazbe, a premalo rocka. Sebe ne smatra drugačijom od ostalih kandidata jer su za nju svi ljudi isti, a rado bi postala zvijezda samo zato da ljude ponovno dovede na ulicu i makne s Facebooka. Najveća podrška u showu Milijani su mama i dečko.

RTL

RTL

Izvor: Promo fotografije / Autor: RTL

Marcela Oroši (18)
Mjesto: Crikvenica
Ljubavni status: slobodna
Glazbeni idol: nema
Koju vrstu glazbe sluša: rock

Da je bilo po Marcelinom, nikada je ne bi gledali u HTZ-u, no njezina sestra Matilda pobrinula se da ne bude tako te ju je prijavila na audiciju. Iako se Marcela na početku bunila i ljutila, sada joj je, kaže, zahvalna. Mlada rokerica iz Crikvenice nastupala je prije ulaska u show po raznoraznim festivalima i odradila svoje prve gaže s bendom. Budući da pjeva od malih nogu, upisala je glazbenu školu i tada su drugi oko nje, kaže, počeli primjećivati da zna pjevati. Marcela misli da su kandidati u showu svi jednako dobri i da nije bitno tko će pobijediti jer su već sada svi pobjednici.

RTL

RTL

Izvor: Promo fotografije / Autor: RTL

Romana Pavliša (20)
Mjesto: Koprivnica
Hobi: sviranje flaute, kreiranje odjeće, čitanje, rolanje, joga
Ljubavni status: u vezi
Glazbeni idol: Bjork, Alanis Morissette
Koju vrstu glazbe sluša: jazz, rock, metal, punk

Simpatična Koprivničanka, neobična po svom 'gothic' modnom izričaju, pjevanjem se počela baviti s pet godina kada je kao djevojčica već pjevala solo dionice u crkvenom zboru. Romana je pjevala i u jazz kvintetu, a nisu joj strana ni pjevačka natjecanja. U show se prijavila jer misli da ima potencijala koji može iskoristiti kako bi joj kasnije bilo lakše na njezinom glazbenom putu. Romana glazbu ne doživljava, kako kaže, samo u jednoj dimenziji, već kao umjetnost kroz koju se može izraziti na mnogo različitih načina, što će nesumnjivo činiti i u showu. Najveća podrška su joj obitelj i prijatelji.

RTL

RTL

Izvor: Promo fotografije / Autor: RTL

Taher Sanuri (28)
Mjesto: Zagreb
Ljubavni status: u vezi
Glazbeni idol: Russell Allen, Freddie Mercury, Warrel Dane
Koju vrstu glazbe sluša: rock, metal, pop

Najstariji kandidat showa ‘Hrvatska traži zvijezdu’, budući socijalni pedagog, glazbom se bavi od malih nogu, a počeo je pjevanjem u školskim zborovima. Danas je pravi metalac i pjeva u bendu, a uskoro će nastupiti i u rock operi. U show se prijavio ne bi li ga ljudi čuli i poželjeli slušati njegovu glazbu. Taher se ozbiljno želi baviti pjevanjem, koje je godinu dana i učio, a dodatno se educira uz audio lekcije Setha Riggsa i Bretta Manninga. Najveću podršku u showu mu daje djevojka Danijela.

RTL

RTL

Izvor: Promo fotografije / Autor: RTL

Valentina Trstenjak (17)
Mjesto: Split
Ljubavni status: u vezi
Glazbeni idol: Beyonce
Koju vrstu glazbe sluša: soul

Upornost se isplati – stara je izreka, a Valentina ju je zasigurno prihvatila kao jednu od najdražih. Kako i ne bi kada je ova mlada Splićanka poslušala lanjske kritike žirija i nakon prošlogodišnje audicije na kojoj nije prošla ove godine ponovno prihvatila izazov. Trud joj se isplatio, a, kako kaže, prijavila se da bi se pokazala u najboljem svjetlu i otvorila si vrata u svijet glazbe kojom se želi ubuduće baviti. Valentina sebe ne smatra drugačijom od ostalih kandidata, no kaže da su joj mnogo puta rekli kako ima karizmu koja je čini posebnom. Od svoje treće godine pjeva, a budući da se uglavnom kretala u društvu u kojem je pjesma na prvom mjestu, nije ni čudo što je nastavila tim putem. Valentinina najveća podrška u showu 'Hrvatska traži zvijezdu' je njezina velika obitelj – mama, tata, dva brata i dvije sestre, te dečko.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi