znakovito

Unatoč svemu, ona je njezina velika podrška: Ovaj potez otkrio je kakav je odnos kraljice Letizije i njezine svekrve

16.01.2023 u 18:19

Bionic
Reading

U bivšoj kraljevskoj palači Taoti, gdje je bivši grčki monarh pokopan, španjolska kraljica Letizia pokazala je da, unatoč nesuglasicama iz prošlosti, sa svojom svekrvom, nekadašnjom kraljicom Sofijom, ima blizak i nježan odnos

Kraljica Sofija bila je vrlo povezana i bliska sa svojim bratom, grčkim kraljem Konstantinom. Zbog toga je sprovod nekadašnjeg grčkog kralja bio nesumnjivo jedan od najtužnijih dana u njenom životu.

Majka španjolskog kralja Felipea VI nije mogla suspregnuti suze kada je njezin nećak, princ Pablo, posvetio nekoliko riječi svom ocu, posljednjem grčkom kralju, a emotivno je bila u Tatoiju, gdje već počivaju posmrtni ostaci Felipeova strica. Prije nego što se na kraljevskom groblju oprostila od brata, baka princeze Leonor svu je ljubav i podršku dobila od svoje snahe, kraljice Letizije, koja joj je pružila ruku na putu između kapelice i kraljevskog groblja.

Osim toga, nakon male ceremonije održane u Svetoj crkvi Uskrsnuća Tatoi, koja je svojevremeno bila rezidencija kraljevske obitelji i koja je bila rezidencija kraljice Sofije tijekom njezina djetinjstva, kraljica Letizia je također viđena kako prilazi svojoj svekrvi i daje joj poljubac. Time su ove svije pripadnice španjolske obitelji pokazale kako, unatoč nesuglasicama iz prošlosti, kada je to potrebno, uvijek su tu jedna za drugu, kao podrška i oslonac.

  • +7
Sprovod grčkog kralja Konstantina II Izvor: Profimedia / Autor: People Picture/Willi Schneider / Shutterstock Editorial / Profimedia

Na posljednjem ispraćaju nekadašnjeg grčkog kralja, kraljica Letizia, besprijekorno elegantna kao i uvijek, također je bila vrlo bliska s rođacima grčkog kralja. Tako je viđena i u zagrljaju princeze Marie-Chantal. Inače, kraljica Sofía u Ateni boravi već nekoliko dana. Ondje je doputovala nakon što je primila vijest da se njezinom bratu pogoršalo zdravstveno stanje. U grčku prijestolnicu doputovala je početkom mjeseca iz Rima, gdje je nazočila sprovoda pape Benedikta XVI.

SAHRANJEN KONSTANTIN ii.

Atena prepuna okrunjenih glava: Pogreb posljednjeg grčkog kralja okupio je europske kraljevske obitelji

Pogledaj galeriju