POTVRĐENO JAVNOSTI

Uloga Bondovog negativca obilježila mu je karijeru: U 89. godini preminuo glumac Michael Lonsdale

21.09.2020 u 19:29

Bionic
Reading

Ljubitelji filmova o britanskom tajnom agentu s nostalgijom se prisjećaju Huga Draxa – glavnog Bondovog negativca kojeg je u filmskom nastavku 'Operacija svemir' iz 1979. godine utjelovio glumac Michael Lonsdale. Kako je javnosti ovoga ponedjeljka priopćio njegov agent, svijet je napustio u 89. godini života u svom pariškom domu

Vijest o smrti glumca Michaela Lonsdalea javnosti je potvrdio njegov agent Olivier Loiseau, a kako nadalje navodi, preminuo je u svom pariškom domu.

Svjetsku slavu stekao je ulogom industrijalca koji je planirao otrovati cijelo čovječanstvo u filmu o Jamesu Bondu, kojeg je u filmskom nastavku 'Operacija svemir' iz 1979. godine utjelovila britanska glumačka ikona, Sir Roger Moore.

I dok mu je uloga Bondovog negativca najpoznatija, Lonsdale je tijekom karijere ostvario niz drugih zapaženih uloga poput one detektiva Claudea Lebela u špijunskom filmu 'Operacija Šakal' iz 1973. godine.

U karijeri dugoj više od šest desetljeća, Lonsdale je ostvario preko 200 uloga u eksperimentalnim filmovima i velikim blockbuster hitovima.

Moonraker - Drax's Deadly Dream (1979) HD Izvor: Društvene mreže / Autor: movieclips

Na pitanje obožavatelja filmova o britanskom tajnom agentu je li bio zabrinut zbog uloge Bondovog negativca i kako će mu kasnije utjecati na karijeru, Lonsdale je izjavio kako u njoj tada nije vidio ništa sporno.

'Glumio sam u toliko filmova koji nisu bili popularni niti su zaradili velike novce, stoga sam pomislio kako bi bilo lijepo glumiti u visokobudžetnom filmu', svojedobno je izjavio.