poslala dramatičnu pourku

Ukrajinska pobjednica Eurovizije: 'Nemojte da se dogodi Černobil 2'

02.03.2022 u 16:40

Bionic
Reading

Od početka rata u svojoj zemlji, Ruslana Stepanivna Ližičko aktivno preko društvenih mreža objavljuje informacije o stanju njezine Ukrajine tijekom rata i moli Europu i ostatak svijeta za pomoć. Sada se među ostalim obratila i predsjedniku SAD-a Joe Bidenu kao i glavnom tajniku NATO-a Jensu Stoltenbergu

'Kao ambasodor svoje države, kao pobjednica Evrovizije, sada govorim u ime cijelog svog naroda. Tražimo od predsjednika Džoa Bajdena i generalnog sekretara NATO-a gospodina Jensa Stoltenberga da zaštite naše nebo. Ukrajinska vojska će štiti Europu, ako vi zaštitie nas. Donesite odluku zbog sigurnosti cijelog svijeta', poručila je Ruslana među ostalim u videu na Instagram profilu na kojemu je prati preko 33.000 obožavatelja.

Pjevačica je također, dajući intervju za jedan od grčkih medija putem video poziva, snimala što priča, a među ostalim je poručila: 'Mi Ukrajinci nikad nećemo odustati'. Upozorila je da bi Rusi mogli izazvati pravu ekološku katastrofu. 'Svi smo u opasnosti, ne samo Ukrajinci. Znate li što to znači? Ja ne razumijem zašto nas ruska i bjeloruska vojska napada? Morate shvatiti da je Putin vrlo opasan terorist za sve ljude na svijetu', naglasila je Ruslana.

Rekla je da se Ukrajinci ne boje, kao ni ona. U videu kojeg je objavila prije nekoliko sati ispričala je kako Rusi trenutno pokušavaju uništiti Kijev svim mogučim sredstvima. 'Mislim da je mnogo opasnija situacija nego što se vidi na snimkama u medijima', opisala je. Ruslana nema poruku za Putina. 'On je užasan čovjek', rekla je.

Podsjetimo, svjetsku slavu stekla je 2004. godine, kada je s pjesmom 'Wild Dances' donijela Ukrajini pobjedu na Eurosongu. Nakon pobjede borila se političkim aktivizmom. Između ostalog, bila je i zastupnica u ukrajinskom parlamentu od 2006. do 2007. godine. Podržavala je i Narančastu revoluciju te postala njezin zaštitni simbol. Svoju glazbu je koristila i u borbi protiv trgovine ljudima.

  • +6
Ruslana Izvor: Profimedia / Autor: JONAS ROOSENS / AFP / Profimedia