hladnokrvan ukrajinski žiri

Ukrajinci bijesni jer Hrvatskoj nisu dali ni boda: 'Sramota za naš žiri'

14.05.2023 u 10:20

Bionic
Reading

Hrvatska je na Eurosongu od članova žirija iz 37 zemalja dobila tek 11 bodova, a najviše su razočarali Ukrajinci koji su na antiratnu poruku 'Mame ŠČ' ostali imuni

Pjesma 'Mama ŠČ' možda je osvojila publiku, ali članovi žirija iz 37 zemalja ostali su toliko hladnokrvni da su Hrvatskoj dali tek 11 bodova.

Iz tog razloga, prvi dio glasovanja Let 3 dočekao je na razočaravajućem predzadnjem mjestu, no stvar je popravila publika koja je dodijelila čak deset puta više glasova - 112! Zahvaljujući popularnosti kod gledatelja diljem svijeta, hrvatski predstavnici na kraju su završili na 13. mjestu.

No, mnoge je ponajviše neugodno iznenadila činjenica kako je ukrajinski žiri Hrvatskoj dao ravno - nula bodova!

  • +4
Let 3 - objava rezultata glasovanja Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

S objavom predstavnika u polufinalnim večerima, stigli su brojni komentari u kojima se tvrdilo kako je za Let 3 otegotna okolnost što Ukrajina neće imati pravo glasa jer se nekako podrazumijevalo kako od njih možemo očekivati velik, a možda i maksimalan broj bodova.

Očekivanja su se temeljila na činjenici kako su antiratni stihovi pjesme 'Mama ŠČ', posvećeni prvenstveno ironičnom prikazu Putina i osudi vojne agresije na Ukrajinu, više nego dovoljni da ova zemlja uzvrati Hrvatskoj velikim brojem bodova za što bolji plasman.

Ipak, jedine bodove Let 3 dobio je od Srbije koja ih je nagradila s 8 bodova, dok su preostala tri stigla od Portugalaca.

Ovakvim ishodom nezadovoljni su bili i Ukrajinci koji su objavu Leta 3 na društvenim mrežama iskoristili za iskazivanje bijesa zbog ocjena svog žirija:

'Trebali ste pobijediti, pozdrav iz Ukrajine!', 'Za nas ste pobijedili, Ukrajina je uz vas!, 'Vama sam se najviše veselio, velike zahvale iz Ukrajine, sramota za naš žiri', 'Pozdrav iz Ukrajine, moj glas ste odmah osvojili', samo je dio poruka u kojima su fanovi iskazali ogorčenje i podršku za Letovce.

doček ispred hotela

Emotivni zagrljaji: Ovako su Letovce dočekale supruge i prijatelji

Pogledaj galeriju