tragična vijest

U pucnjavi u Houstonu ubijen je reper Takeoff, član najpopularnije svjetske hip-hop grupe

01.11.2022 u 13:16

Bionic
Reading

Reper Takeoff, član poznate glazbene skupine Migos, ubijen je u utorak rano ujutro u Houstonu. Reper iz Georgije, poznat hitovima kao što su Versace i Bad and Boujee, koje je stvorio zajedno s kolegama reperima Quavom i Offsetom, život je izgubio u pucnjavi

Preminuo je Takeoff, treći član Migosa, skupine čiji su članovi i reperi Quavo i Offset, javlja TMZ. 28-godišnji reper, pravim imenom Kirshnik Khari Ball, smrtno je stradao u kuglani u Houstonu gdje su on i Quavo kockali oko 2:30 ujutro. Takeoff je proglašen mrtvim na mjestu događaja. Dvije druge osobe u objektu su upucane i prebačene u bolnicu. Quavo je prošao neozlijeđeno.

Na Twitteru su prijatelji i obožavatelji odali počast preminulom reperu. 'Sjećam se da je Takeoff bio vrlo prizemljen, cool frajer,' napisao je boksač Chris Eubank Jr. 'Ne mogu vjerovati da ovo moram opet reći o još jednoj mladoj crnoj zvijezdi koja je ubijena bez razloga, nešto se stvarno mora promijeniti u industriji.'

Takeoff je rođen u Lawrencevilleu, Georgiji, 1994. godine. Počeo je 2008. godine repati s Quavom i Offsetom, svojim ujakom i rođakom, pod zajedničkim imenom Polo Club. Godine 2011. trio je izdao Juug Season, svoj debitantski mixtape kao Migos.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Godine 2013. Migos je izdao Versace, svoj prvi mainstream hit. Kasnije je tu pjesmu remiksao reper Drake iz Toronta, koji će nastaviti dugotrajnu suradnju sa sva tri člana grupe. Nakon toga uslijedio je i hit 'Look At My Dab", a 2016. godine izdan je njihov megahit 'Bad and Boujee' koji je inkasirao preko 600 milijuna YouTube pregleda i držao svjetski tron puna četiri tjedna. Guardian ih je uspoređivao usa Beatlesima, Rolling Stone ih je proglasio grupom koja oblikuje pop kulturu. Trio je također ostvario i brojne uspješne suradnje s nizom izvođača kao što su Iharrell, Nicki Minaj, Drake, Gucci Mane, Katy Perry, Justin Bieber i Cardi B.

  • +4
Takeoff Izvor: Profimedia / Autor: MediaPunch / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Kao solo izvođač, Takeoff je objavio jedan album – The Last Rocket iz 2018., koji je debitirao na 4. mjestu u SAD-u – i jednu ploču izdanu kao duo s Quavom.