tvrđava sv. Mihovila

U prodaji posljednjih 300-tinjak ulaznica za Sigur Ros u Šibeniku

07.07.2023 u 14:03

Bionic
Reading

Prvi od dva koncerta koja će islandski post rok majstori Sigur Ros odsvirati na šibenskoj tvrđavi sv. Mihovila je rasprodan. U ponudi je ostalo još svega 300-tinjak ulaznica za svirku koja je na rasporedu u utorak, 25. srpnja

Sigur Ros – „Andra“

Jedan od najvećih i najutjecajnijih post rock bendova svih vremena, Sigur Rós je započeo veliku europsku i američku turneju u sklopu koje dolaze u Hrvatsku. Turneja, koja kombinira nastupe s 41-članim orkestrom, te solo i festivalske svirke, obići će i velike festivale poput Mad Coola, Rock Werchtera ili Cruilla.

Dva posebna datuma, 24. i 25. srpanj, rezervirana su za Šibenik na čijoj tvrđavi sv. Mihovila će islandski velikani Sigur Ros odsvirati samostalne koncerte i intimne nastupe. Svirke na vjerojatno najljepšoj koncertnoj pozornici Jadrana proći će u znaku epohalnog albuma '( )', jednog od najpoznatijih djela kompletne post / ambijentalne rock scene, koji ove sezone obilježava dva desetljeća od objave.

Sigur Rós - Andrá (Official Video) Izvor: Društvene mreže

Ulaznice za prvi dan su rasprodane, dok je u ponudi posljednjih 300-tinjak ulaznica za drugu večer.

Usporedo s turnejom Sigur Ros su objavili novi studijski album nazvan 'Atta'. Novih deset pjesama bend je objavio za BMG, a vinilno izdanje albuma bit će dostupno od 1. rujna. Želeći, kako kažu, da glazba na novom albumu bude uz minimalne bubnjeve kako bi bila raspršena, prekrasna i plutajuća, dozvolili su si da idu daleko s aranžmanima. Bend je na albumu surađivao s London Contemporary Orchestra kojim dirigira Robert Ames, kao i islandskim suradnicima Brassgat í bala, dok je Paul Corley uz bend koproducent i zadužen za miks albuma. Prvi je to album otkako se multiinstrumentalist Kjartan 'Kjarri' Sveinsson ponovno pridružio bendu.

Preostale ulaznice za Šibenik po cijeni od 63 eua mogu se pronaći u Dirty Old Shopu, Rockmarku, svim Eventim prodajnim mjesta, kao i na Eventim.hr.