kraljevski posjed

U ovoj kući oporavlja se Kate Middleton; zbog jedne stvari svi se pitaju je li to pametno

06.02.2024 u 09:05

Bionic
Reading

Adelaide Cottage dom je obitelji budućeg kralja i kraljice, a iako je iznimno hladna, Kate Middleton bira je za oporavak kako bi bila s obitelji

Nakon što je provela dva tjedna oporavljajući se u privatnoj klinici u Londonu poslije operacije abdomena, Kate Middleton prošli je tjedan otpuštena kući, a britanski mediji sada spekuliraju o tome je li njen dom najbolje mjesto za daljnji oporavak.

Naime, kraljevski insajder Michael Cole tvrdi da je interijer obiteljske kuće Adelaide Cottage u Windsor Great Parku iznimno hladan, što niti princezi od Walesa nije osobito drago.

'Rosemary Townsend u svojim je memoarima napisala da je to bilo najhladnije mjesto u kojem je ikad živjela. Dakle, možda nije najbolje mjesto da se počnem osjećati bolje, posebno u ovoj prilično hladnoj zimi koja nas trenutačno prati', rekao je bivši kraljevski dopisnik BBC-a.

  • +2
Adelaide Cottage Izvor: Profimedia / Autor: MediaPunch / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Adelaide Cottage je kraljevska rezidencija s četiri spavaće sobe, izgrađena 1831. za suprugu Williama IV., kraljicu Adelaide. Kasnije je postala omiljenim domom kraljice Victorije te pokojne princeze Margarete, a posljednje je renovirana 2015. godine.

No, koliko god bila hladna i pomalo zastarjela, jasno je da se Kate ondje želi oporavljati kako bi bila sa svojom obitelji.

Princeza od Walesa u više je navrata isticala da joj je najvažnije pružiti djeci, koliko je moguće, osjećaj što normalnije odrastanja pa ne čudi što je Georgea, Charlotte i Louisa odbila preseliti na drugu lokaciju ili otići negdje bez njih.

  • +3
Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: ZUMAPRESS.com / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Kate i princ William preselili su na raskošan posjed u ljeto 2022. godine, nakon što su izrazili želju za domom koji ne zahtijeva renoviranje niti dodatne sigurnosne mjere.

Iako se možda čini kao malena nekretnina za peteročlanu obitelj budućeg kralja i kraljice, oni su procijenili da su četiri spavaće sobe sasvim dovoljne jer odbijaju da kućni pomoćnici žive s njima.

MILJENICA NACIJE

Buduća kraljica slavi 42. rođendan; evo kako se Kate Middleton mijenjala kroz godine

Pogledaj galeriju

Usprkos nešto manjoj unutrašnjosti, ona ni po čemu ne zaostaje za drugim kraljevskim posjedima jer se i dalje može pohvaliti luksuznim antiknim komadima kao što je mramorni grčko-egipatski kamin ili glavna spavaća soba sa zaobljenim stropom s pozlaćenim dupinima i ukrasima od užadi koji su iskorišteni s kraljevske jahte Royal George.

Imanje ima sedam zatvorenih ulaza i izlaza u dvorac Windsor, tako da obitelj može dolaziti i odlaziti u relativnoj privatnosti, a velika prednost jest i činjenica da roditelji Kate Middleton žive na udaljenosti od samo 45 minuta vožnje.