GOBAC PUN K'O BROD

U drugoj emisiji 'The Voicea' bilo je mnogo suza radosnica, a 19-godišnja Tea uspjela je pridobiti sve mentore

  • Autor: G.R.
  • Zadnja izmjena 14.12.2019 22:14
  • Objavljeno 14.12.2019 u 22:00
tportal

Izvor: HRT / Autor: Dario Njavro

Nakon druge audicijske emisije timovi se postupno pune. U timu Gobac tako je već pet natjecatelja, u Timu Vanna i Timu Ivan po četvoro te u Timu Massimo tri natjecatelja

Mentori se u drugoj epizodi audicija suočavaju s činjenicom da je konkurencija iznimno kvalitetna i da zaista najsitniji detalji presuđuju kod donošenja odluke o udarcu u crvenu gljivu na stolcu i okretu natjecateljima.

  • +18
  • +15

Foto session druge emisije treće sezone The Voice Hrvatska

Izvor: HRT / Autor: Krasnodar Peršun

I u ovoj epizodi mentori nisu štedjeli glasove već su pjesmom zabavljali publiku u studiju, a zajedničkim izvedbama s natjecateljima podizali su atmosferu u studiju do usijanja.

Konkurencija je i oovga puta bila žestoka, komentirali su mentori tijekom emisije u kojoj je bilo 12 izvedbi, a osam je natjecatelja izborilo put u nastavak natjecanja. I u drugoj epizodi gledatelji su mogli vidjeti koliko detalja presuđuje kod donošenja odluke o okretu mentora i odluci da nekoga uzmu u svoje timove.

Kada su krenuli prvi taktovi pjesme 'Krivi ljudi' Doris Dragović mentori su zaključili da je to baš nešto za Davora Gobca, no da se ne bi usudio okrenuti na taj glazbeni žanr. Vanna je pohvalila što netko pjeva na hrvatskom i s interesom slušala studenticu opernog pjevanja, Ivu Islambegović (26 godina) iz Umaga. Prvi se okrenuo Gobac, a vrlo brzo i Vanna. No, Gobac se prevario.

Iva Islambegović: "Krivi ljudi"

Izvor: Društvene mreže / Autor: YouTube

'Ja sam samo htio blokirati Vannu, ali nisam znao da ću se i ja tada okrenuti. Ali kad sam se već okrenuo mogu reći da ti odlično pjevaš. I sad budući da nemaš koga birati mogu samo poželjeti dobrodošlicu u moj tim. Rasturit ćemo mi', kazao je Gobac.

Dečak je rekao da to nije njegov žanr i da ne zna što bi radio s njom, ali da ga jako zanima kako će Gobac raditi s Ivom u nastavku natjecanja. Iva je zaključila da su svi fantastični, ali da su joj žanrom bliži Vanna i Massimo. Vanna ju je pitala može li ju utješiti zbog blokade i izvesti neku njezinu skladbu. Iva je prihvatila izazov i započela pjevati 'Daj mi jedan dobar razlog'. Pridružila se i Vanna i energičnom izvedbom uz plesnu pratnju Gobca, Ivana i Massima oduševila sve u studiju.

'Hvala Gobac na blokadi, ljutito je poručila Vanna, no uz smijeh izrazila uvjerenje da će Ivi biti sjajno s Gobcem. 'Zapravo sam htio blokirati Vannu, a sad sam presretan, ona odlično pjeva', zaključio je Gobac.

  • +12
  • +9

Druga emisija treće sezone The Voice Hrvatska

Izvor: HRT / Autor: Dario Njavro

Donat Mandić (24 godine) iz Zadra izveo je 'How Would You Feel' Eda Sheerana. U pratnji mu je bio i finalist druge sezone Jure Brkljača. Vanna je ocijenila da je odabir pjesme odličan jer je to čista emocija u kojoj je Donat donio tehnički dobru izvedbu, no ne i strast. 'Nije me zakucalo za stolac', kazala je i preporučila da se u takvu skladbu mora ući bez kalkulacije. 'To je prejednostavna minijatura, Ed ima pjesama u kojima možeš pokazati kako pjevaš. Izabrao si ono što tebe dira, to je jedna minijatura koja kod Sheerana pali, ali tebi u ovoj izvedbi nismo uspjeli povjerovati', kazao mu je Massimo i poručio da dođe opet.

U prvim sekundama izvedbe skladbe 'Rise up' Andrae Day Vanna se okrenula devetnaestogodišnjoj Miji Mihanović iz Podstrane. 'Vrlo brzo nakon što si počela pjevati, bojala sam se da me netko opet ne blokira i odmah sam se okrenula', kazala je Vanna. 'Ova pjesma je mogla zvučati drugačije, ali ti si joj dodala emotivnost i suptilnost, a ne znam bi li to meni pošlo za rukom', kazala joj je Vanna uz naklon.

'Kud se okrećeš, Vanna', zavapio je Ivan nakon što se i Vanna okrenula na izvedbu Gorana Oreškovića iz Delnica koji je za audicijski nastup izabrao 'Tenessee Whiskey' Chrisa Stapletona.

'Ovo je bilo fantastično, imaš sjajan glas, sjajan si na pozornici, ostao sam bez daha. Ti u mojemu timu možeš doći do kraja. Uvijek sam volio opičene tipove, a čini se da si i ti to', kazao je Ivan. Vanna je Gorana pokušala nagovoriti da dođe u njezin tim i sama zapjevavši 'Tenessee Whiskey', a Ivan je ocijenio da bi se i njoj okrenuo na takvu izvedbu. Massimo je pohvalio izbor skladbe, a Goran dodao da je to obiteljski žanr. Na kraju se uz ispriku Vanni odlučio za tim Ivan.

Goran Orešković: "Tennessee Whiskey"

Izvor: Društvene mreže / Autor: YouTube

Marko Omazić (21 godina) iz Livna za audicijski nastup izabrao je pjesmu Opće opasnosti 'Jednom kad noć', no svojom izvedbom nije uspio pridobiti mentore. Publika u studiju pratila ga je pljeskom, a na kraju izvedbe mentore kaznila glasnim neodobravanjem njihove odluke. Gobac je dodao da mu je malo žao što se nije okrenuo, no da mu je u Markovoj izvedbi nedostajalo energije. Poručio mu je da ne odustaje i da se vrati.

Temperamentna Argentinka hrvatskih korijena Maria Florencia Celani (31 godina) odmah je osvojila tri mentora. Na njezinu izvedbu 'Listen' od Beyonce, a koju je pjevala na španjolskom okrenuli su se Massimo, Vanna i Ivan, a tri okreta oduševili su Mariu Florenciju. Massimo joj je kazao da je u nekim momentima bilo malo tanko i da će, ako uđe u njegov tim, poraditi na podebljanju glasa.

Maria Florencia Celani: "Listen (Oye)

Izvor: Društvene mreže / Autor: YouTube

'Ovo je bilo uistinu sjajno, bila bi potpuno drugačija od svih u mojemu timu, baš nam to nedostaje', nagovarao ju je Ivan. Vanna se suočila s činjenicom da ju je netko blokirao, a umjesto da Florenciji bilo što kaže zapjevala je 'Don't cry for me Argentina'. Za kraj ju je Vanna, kao velika ljubiteljica nogometa, upitala, Messi ili Maradona, a Florencia je prvo odgovorila Modrić. Iz druge ipak se odlučila za Maradonu pa je Vanna uz smijeh dodala da može ići kome hoće. Gobac se jedini nije okrenuo i napomenuo da za pjevače Maradona i Messi nije nikad čuo, no da joj savjetuje da oprezno izabere tim u koji će ući. Florencia je na kraju odlučila ući u, kako je rekla 'tim Macimo'. Kada je Florencia napustila pozornicu Massimo se opravdavao Vanni zbog blokade, a Florencia se suočila s iznenađenjem koje su joj pripremili iz produkcije showa. Njezinoj obitelji u dalekoj Argentini omogućili su da gleda njezin audicijski nastup, a potom joj čestitaju uz mnogo suza radosnica.

Eric Vidović ima 18 godina i dolazi iz okolice Koprivnice, a izveo je 'Take Me to Church' Hoziera i svojom izvedbom izborio nastavak natjecanja u timu Massimo. 'Baš si pravi kandidat za Maxa i mislim da ćeš puno naučiti od njega, dobio si dobrog mentora', kazao je Gobac. Ivanu se činilo da je ova izvedba bila točna, ali prepristojna, no da je Massimo dobro tržio i da će Erik biti opasan kandidat. 'Čim sam se okrenuo glas ti je počeo pucati, no na tome ćemo raditi, zaključio je Massimo zadovoljan što se jedini okrenuo i što je Eric dio njegova tima.

Eric Vidović: "Take Me to Church"

Izvor: Društvene mreže / Autor: YouTube

Medicinska sestra Nikolina Sirovina (21 godina) iz Zagreba već se htjela prijaviti na The Voice Hrvatska, no nije imala hrabrosti. Uz podršku obitelji i prijatelja ove je sezone odlučila napraviti iskorak i na audiciji se predstavila izvedbom skladbe Rekao si Nine Badrić. No, nije uspjela. Mentori se nisu okrenuli. 'Bojim se da nisi sasvim razumjela neodoljivost ove pjesme. Ima nešto u tome, ako ne i sve, u načinu kako to pjeva Nina. Nije bilo te emocije, nježnosti i senzualnosti, a ti si to otpjevala glasom koji ovoj pjesmi ne odgovara', kazala joj je nakon izvedbe Vanna.

Iako s velikom tremom i strahom da će se rasplakati na sceni 19-godišnja Tea Lovreković iz Varaždina svojom je izvedbom uspjela pridobiti svo četvoro mentora. Izvela je 'Always Remember Us This Way' Lady Gage i redom su se okrenuli Gobac, Ivan, Vanna i u posljednjoj sekundi Massimo. Tea se rasplakala, ali od sreće. 'Vidi se da si u tremi, ali to je jako dobro. Imaš odličnu boju glasa i kad bi ti još nešto dobro za dalje odabrali to bi moglo biti odlično, kazao je Gobac. - Uz dobar tim ti možeš biti još bolja, rekao joj je Ivan. Vanna je rekla da je povremeno u izvedbi u visokim tonovima bila nazalna, ali da se na tomu dade raditi. 'Ne bi ništa pretjerano mijenjao, ali točno znam što Gobac vidi i što bi s tobom napravio', kazao je Massimo. 'Pored ovakvih prijatelja, neprijatelje ne trebaš', zaključio je Ivan budući da je shvatio da Massimo nagovara Teu da ode u Tim Gobac. Tea se dugo promišljala. Bila je neodlučna. 'Ona mora biti fer', rekao je Ivan, a Gobac je dodao da je to ono kad studiraš FER. Uz smijeh i suze Tea se na kraju odlučila za Tim Gobac.

Tea Lovreković: "Always Remember Us This Way"

Izvor: Društvene mreže / Autor: YouTube

Problema s tremom oduvijek je imao i informatičar iz Zagreba Tin Šarić (28 godina), no trema je nestala kada je započeo s izvedbom 'Superstition' Stevie Wondera. U njegovoj su izvedbi mentori uživali plešući i povremeno pjevajući uglas s njim sve do posljednjeg trena kad su mu se okrenuli Massimo i Vanna. Vannu je, kako je rekla, osvojilo vriskanje i deračina uz dobru boju glasa. 'Moraš na puno toga poraditi i važno je da imaš volje', kazala je Vanna. Massimo se dobro zabavljao dok je Tin pjevao, ali je dodao da mu se čini da bi mu baš Vanna odgovarala. 'Oboje vas neizmjerno respektiram, a moja mlađa sestra Petra je najveći fan Massima i gurala me prema tome. No, da ne duljim, ja ću eci-peci-pec… reći Vanna', zaključio je na kraju Tin i pridružio se Vanninom timu.

Nakon što je Tin napustio pozornicu Massimo je zabavljao publiku učeći Gobca kako se pjeva uvod u pjesmu' Benzina'. Vanna ga je nagovarala da napokon otpjeva taj svoj nekadašnji hit, a Massimo preporučio da to učini ona. Izazov je prihvaćen i Vanna je uz pratnju kolega mentora uz rasplesanu publiku u studiju izvela Massimovu Benzinu.

'Ne sjećam se da sam ikada htjela biti išta drugo nego pjevačica, glazbenica, kaže za sebe Bernarda Bobovečki, dvadesetogodišnjakinja iz Slavonskog Broda koja je za audicijski nastup odlučila izvesti 'Hurt' Johnny Casha. 'Presretan sam što sam se samo ja okrenuo, rekao joj je Ivan Dečak ocijenivši da je vrlo posebna. 'Već sam se puno puta okrenuo, pun sam k'o brod, a sad mi je žao da nemam više mjesta na brodu', dodao je Gobac. Vanna je pohvalila odabir pjesme, ali je rekla da ne bi znala što bi s njom u nastavku jer misli da ne bi bila otvorena prema mijenjanju njezina glazbenog izbora. Bernarda se tako pridružila Timu Ivan.

Bernarda Bobovečki: "Hurt"

Izvor: Društvene mreže / Autor: YouTube

Po prvi puta u hrvatskoj inačici The Voicea mogli smo vidjeti duet nastup na audicijama. Izveli su ga braća Matej (25) i Ivan (28) Hanžek iz Rijeke koji su se predstavili skladbom Garyja Moorea 'Over the Hills and Far Away', no njihova izvedba nije osvojila mentore. 'U hrvatskom Voiceu ćete ostati zapamćeni zauvijek bez obzira što se nitko nije okrenuo jer ste prvi duet koji je nastupio na audicijama', kazao im je nakon izvedbe Ivan. Massimo je upozorio da će i sami čuti kada budu preslušavali nastup da je bilo pogrešaka i razmimoilaženja. Gobac je rekao da se poveselio nečemu žešćem, no i on je uočio pogreške, iako kaže da je uvjeren da to mogu otpjevati savršeno.

Nakon druge audicijske emisije timovi se postupno pune. U timu Gobac tako je već pet natjecatelja, u Timu Vanna i Timu Ivan po četvoro te u Timu Massimo tri natjecatelja. Svaki mentor u audicijama sastavlja tim koji čini deset natjecatelja koji nastavljaju put kroz The Voice Hrvatska nastupima u nokautima.

Nakon završetka Audicija, kad mentori forme svoje timove, slijede emisije u kojima ćemo gledati nokaute, dvoboje i natjecanja uživo, a popularni glazbeni talent show pratit ćemo na HTV1 sve do 22. veljače sljedeće godine.

Podsjetimo, naslov najljepšeg glasa Hrvatske prva je osvojila Nina Kraljić 2015. godine, a godinu dana kasnije ta je čast pripala Ruži Janjiš.

Uz treću sezonu, po prvi puta u Hrvatsku stiže i The Voice Family powered by Hrvatski Telekom! U ovom jedinstvenom YouTube showu mentori The Voicea Hrvatska birat će ekipe s najboljim glasovima, a detalje oko pravila i prijava možete pogledati ovdje.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!