oproštaj poznate humanitarke

U 90. godini preminula supruga Franka Sinatre

25.07.2017 u 21:27

Bionic
Reading

Barbara Sinatra, supruga glazbene legende Franka Sinatre preminula je danas u 90. godini života, a iako se ne zna točan datum sprovoda, obitelj je zamolila da se svi darovi namijenjeni obitelji doniraju u dječji centar za zlostavljanu djecu koji je osnovala ova poznata humanitarka

Barbara Sinatra, bivši model, humanitarka i supruga glazbene legende Franka Sinatre, preminula je danas u 90. godini. Poznata humanitarka preminula je prirodnom smrću, okružena obitelji i prijateljima u svom domu u Rancho Mirageu u Kaliforniji.

Djevojačkog prezimena Blakeley, Barbara je rođena u Bosworthu u Missouriju, a svoju karijeru modela započela je kao tinejdžerica nakon što se 1950. godine preselila u Long Beach u Kaliforniju sa svojom obitelji, gdje je 1976. godine upoznala, a kasnije i udala za glazbenu legendu Franka Sinatru na privatnoj svečanosti u Rancho Mirageu.

Barbara je bila Sinatrina četvrta i posljednja supruga. U trenutku njegove smrti 1998. kada je preminuo od srčanog udara, par je bio u braku 22 godine, što je ujedno i Sinatrin najduži brak.

  • +16
U 90. godini preminula Barbara Sinatra Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Osim karijere modela, Barbara je bila poznata kao aktivistica koja se zalagala protiv zlostavljanja djece, te je zajedno sa suprugom aktivno pomagala i pronalazila smještaj  te pružala savjetovanje mladima koji pate od fizičkog, seksualnog ili emocionalnog zlostavljanja. Godine 1985. otvorila je dječji centar Barbara Sinatra Rancho Mirage, koji je u konačnici pomogao više od 20.000 djece žrtava mlađih od 18 godina.