obitelj i obožavatelji tuguju

U 68. preminuo slavni američki glumac i pjevač David Cassidy

22.11.2017 u 11:56

Bionic
Reading

Američki glumac David Cassidy koji je popularnost stekao serijom 'The Partridge Family', a kasnije bio pjevač u istoimenoj grupi, preminuo je u 68. godini, prenose strani mediji

'David je umro okružen onima koje je volio, s radošću u srcu i bez bolova koje je dugo trpio', priopćili su članovi njegove obitelji.

Cassidy je prošli tjedan prevezen u bolnicu zbog otkazivanja nekoliko organa. Ranije ove godine pjevač je rekao da pati od demencije te da će prekinuti turneju kako bi uživao u životu.

  • +10
David Cassidy Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Popularnost je stekao igrajući Keitha Partridgea u 'The Partridge Family', seriji iz sedamdesetih godina prošlog stoljeća koja prati život majke i njezinih petero djece koja su osnovala rock bend.

Neke od pjesama iz ovog sitcoma, poput 'I Think I Love You' postale su klasici, a Cassidy je zajedno s ekipom iz serije, 1971. bio nominiran za nagradu Grammy.

Sedamdesetih godina prošlog stoljeća njegovi su koncerti punili arene i stadione. Histerija oko Cassidyja bila je tolika da je dobila naziv 'Cassidymania'. Nakon nesretnog spleta događaja 1974. kad je na njegovu koncertu u Londonu u stampedu nastradalo 800 ljudi, Cassidy je odlučio završiti turneju i okrenuti se pisanju pjesama.

Nakon serije Cassidy je postigao uspješnu karijeru kao pjevač i glumac. U karijeri je prodao više od 30 milijuna ploča širom svijeta.

David Cassidy Autor: Youtube

Iza njega je ostalo sedam studijskih albuma, a posljednji 'Old Trick New Dog' objavio je 1998. 

Davida su se mnogi sjetili na društvenim mrežama, odavši mu iskrenu počast. 

David Cassidy Autor: Youtube