NIŠTA OD KONCERTA

Tužna vijest za sve fanove: Otkazana europska turneja i zagrebački koncert grupe Anthrax

31.08.2022 u 17:27

Bionic
Reading

Grupa Anthrax otkazala je kompletnu nadolazeću europsku turneju, pa tako i koncert u Zagrebu koji se trebao održati 1. studenog u zagrebačkoj Tvornici kulture

'Nažalost, zbog tekućih logističkih problema i troškova koji su izvan naše kontrole, nemamo druge mogućnosti nego otkazati europski dio naše nadolazeće turneje u 2022', poručili su iz benda, prenosi organizator.

Povrat ulaznica kreće odmah na prodajnom mjestu gdje su kupljene, poručio je organizator LAA.

Anthrax su trebali nastupiti u najjačoj postavi koju predvode metal ikone Joey Belladonna i Scott Ian, kako bi obilježili veliku obljetnicu: 40 godina na sceni.

Iza sebe imaju 11 studijskih albuma iza sebe i puna četiri desetljeća nevjerojatne karijere.

Legendarni metal bend ima šest nominacija za nagradu Grammy, bili su ovjenčani zlatnim i platinastim plaketama, te s bendovima Metallica, Slayer i Megadeth, Anthrax čine veliku četvorku koja je definirala speed/thrash/metal žanr.

Poznata suradnja s bendom Public Enemy iz 1991., kada su rušili rasne i žanrovske barijere uz pjesmu 'Bring The Noise', samo je uvod u njihovo probijanje granica. Anthrax je prvi metal bend čija se glazba čula na Marsu, u trenu kada je NASA pustila 'Got The Time' kako bi 2012. probudila Mars Rover.

Na velikoj turneji po Europi bend je trebao svirati gotovo 30 koncerata u 16 zemalja.