CAROL BONGIOVI

Tužna vijest za obitelj slavnog glazbenika: 'Jako će nam nedostajati'

10.07.2024 u 11:23

Bionic
Reading

Majka Jona Bon Jovija, Carol Bongiovi, umrla u 83. godini u utorak, 9. srpnja, i to samo tri dana prije 84. rođendana

Carol, s kojom je glazbenik oduvijek bio vrlo blizak, preminula je u medicinskom centru Monmouth, Long Branch, u New Jerseyju.

'Naša majka bila je snaga na koju se moralo računati, njezin duh i stav o tome što mogu učiniti oblikovali su ovu obitelj. Jako će nam nedostajati', rekao je Bon Jovi (62) za People.

Osim što je bila osnivačica kluba obožavatelja benda svog sina, Carol je bila poduzetnica koja je vodila nekoliko tvrtki. Rođena je u Pennsylvaniji, nekadašnja Playboyeva zečica priključila se marincima davne 1959. te je časno služila svojoj zemlji, a tamo je upoznala i budućeg supruga Johna Bongiovija.

Par se preselio u Sayreville, gdje su osnovali obitelj. Kasnije su se nastanili u Holmdelu, u New Jerseyju, gdje je živjela do svoje smrti.

Bon Jovi je svojim roditeljima pripisao zasluge za to što su mu dali 'sposobnost da san postane stvarnost'.

'Čak i ako doista nisi bio dobar u svom poslu, ako si vjerovao da jesi, mogao si raditi na tome. Kako sam postajao stariji, shvatio sam da je to veliki dar koji sam dobio od svojih roditelja. Oni su doista vjerovali u mantru Johna Kennedyja o odlasku na Mjesec. 'Da, naravno da možeš ići na Mjesec. Samo idi, Johnny.' I eto me', otkrio je u ranijem intervjuu proslavljeni roker.

Glazbenik se prisjetio kako su njegovi roditelji podržavali njegove snove dopuštajući mu da nastupa kada je imao 17 godina.

'Uvijek su me podržavali, što je bilo nevjerojatno. Jer sam mogao doći kući u jedan ili dva ujutro, a morao sam biti u školi do osam sati. Samo su rekli - dođi na vrijeme za školu, znaš da je to tvoja odgovornost, ali slijedi svoj san', prisjetio se.

Carol je iza sebe ostavila supruga s kojim je provela 63 godine te njihova tri sina sa suprugama: Dorotheu i Jona Bon Jovija, Anthonyja i Ninu Yang Bongiovi te Matthewa i Desiree Bongiovi, kao i osmero unučadi.