OSTALO JE JOŠ MALO MJESTA

Treću emisiju 'The Voicea' zatvorila 20-godišnja Darija Ramljak, koja je izvedbom Oliverove pjesme ostavila sve bez riječi

  • Autor: N. Sa.
  • Zadnja izmjena 21.12.2019 22:26
  • Objavljeno 21.12.2019 u 22:26
tportal

Izvor: HRT / Autor: Dario Njavro/ HRT

I treća audicijska emisija otkrila je mnoge talentirane pjevače, no sreća se nasmiješila tek nekima od njih. Četveročlani žiri, u sastavu Ivan Dečak, Vanna, Massimo i Davor Gobac, i večeras su birali najsravršenije glasove koji će se idealno uklopiti u njihove timove. Nakon treće emisije audicija svi mentori u timovima imaju po šest natjecatelja

'Nitko nije rođen kao zvijezda' poručio je Massimo, a Ivan Dečak dodao je da svako može postati zvijezda. Bio je to uvod treće emisije audicija The Voice Hrvatska u kojemu su se mentori prisjetili što su sve kroz život radili čekajući da se afirmiraju u glazbi.

Massimo se prisjetio kako je kopao vrtove i raznosio ugljen, da je prao vjetrobranska stakla i radio u noćnoj smjeni u videotekama sve dok ga jedne noći nisu opljačkali. Davor Gobac se prisjetio da je vadio cijevi iz mazuta i bojao hidrante, a Vanna je poručila da je rad na sebi nužan, da treba biti uporan i pronaći ono po čemu si različit od drugih.

  • +33
  • +30

Treća emisija treće sezone The Voice Hrvatska

Izvor: HRT / Autor: Dario Njavro/ HRT

Prvi je u emisiji nastupio Tomislav Marić (21) iz Žepča koji živi u Splitu i radi kao konobar. Nedavno je bio pozvan na britanski Voice, ali je netom prije audicija ispao iz predizbora. Kaže da mu je to bila odlična priprema za večerašnji nastup za koji je izabrao izvesti 'Bridge Over Troubled Water' Simon & Garfunkela. Nije uspio. Mentori se nisu okrenuli.

'Ušao si u 79 od dvije tisuće prijavljenih, konkurencija je velika i svaki je detalj bitan', rekao mu je nakon izvedbe Davor Gobac uz napomenu da mu se nije svidjelo što je, kako je rekao, previše ucifrao cijelu pjesmu. 'Manje je više. Što jednostavniji pristup pjesmi to je teži pristup pjesmi, pretjerao si u ukrašavanju pjesme, dugi ton je bio prekrasan, međutim sve je bilo u hiperboli. Moj prijatelj Jacques je izvodio tu pjesmu i to je bilo na tom tragu, ali za tebe i njega nema mjesta na sceni. On ima glas koji puno ukrašava jer to može jer to zna, rekla je Vanna poručujući mu da se nastavi i dalje baviti glazbom i birati dobre i zahtjevne pjesme', nadovezao se Massimo.

Bruna Levar (29), učiteljica iz Novog Vinodolskog radi u Zagrebu i povratnica je na The Voice. Svoj nastup u prvoj sezoni nije nikada pogledala. Ali se odlučila vratiti puna nade da će se barem jedan mentorski stolac okrenuti. Ovaj puta je izvela 'Piece of My Heart' Janis Joplin. Vanna je nagovarala Massima da se okrene što je on i učinio u posljednjim sekundama na oduševljenje Brune i publike u studiju.

'Uživali smo u tvojoj izvedbi, a Massimo nema takvog kandidata u svojemu timu i super ćeš mu doći', poručio joj je Ivan Dečak, dok je Gobac zaključio da već ima previše ženskih natjecateljica u timu i da se nije mogao okrenuti. Vanna ju je upitala zna li da je bila dobra, a oduševljena Bruna potvrdila da zna i zagrlila svojega mentora sretna jer je uspjela proći audiciju.

Bruna Levar: 'Piece Of My Heart'

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Josip Palameta (23) iz Mostara dolazi iz glazbene obitelji i zaljubljenik je u jazz. Mentore je odlučio privući izvedbom 'Cry me a River' Michael Bublea. Prvi mu se okrenuo Massimo, a Vanna poručila Ivanu i Gobcu da bi trebali malo zagorčati mogućnost da ga Massimo dobije za sebe pa da se svi okrenu. Okrenuo se Gobac, a potom zajednički i Vanna i Ivan.

Mentori su pohvalili njegov glazbeni izbor, a Massimo je zapjevao 'Fly Me to the Moon' Franka Sinatre i zaplesao s Vannom. Pjesmu je ubrzo preuzeo Josip kojemu su mentori postali prateći vokali i priuštili publici u studiju i gledateljima još jedan izniman glazbeni trenutak treće sezone The Voicea Hrvatska.

Josip Palameta: 'Cry Me a River'

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Nina Herr studentica iz Zagreba za sebe kaže da vječito kasni, da je neorganizirana i tvrdoglava. Bavi se glazbom, a kaže da se na pozornici osjeća kao kod kuće. Izvela je 'Don't Cry for Louie' Vaya Con Diosa. Za vrijeme izvedbe mentori su približavali ruke gljivi na stolcu, Massimo je čak rekao da je odlična, no na kraju se nisu okrenuli.

'Čekala sam da odeš oktavu više, no tada nisam čula dovoljno snage koju sam očekivala', poručila joj je Vanna i zamolila Ninu da joj ne zamjeri, dok je Massimo rekao: 'Bilo je jako dobro, no nedostajalo je da zagrizeš do kraja u pjesmu, ti to možeš, ali ti to mora netko pomoći. Sorry.'

Roko Bunčić (23) iz Karlovca oženjen je, studira klasičnu gitaru i predaje gitaru u glazbenoj školi. Bavi se duhovnom glazbom, a mentorima se predstavio upravo tim žanrom izvodeći 'You Raise Me Up' Josha Grobana. Mentori su s interesom uživali u izvedbi i čekali modulaciju u skladbi. Na kraju su mu se okrenuli Vanna i Massimo.

Karlo Vudrić (26) iz Okruga Gornjeg također je povratnik u The Voice. 'Ovdje sam na popravnom i dolazit ću sve dok ne uspijem', rekao je Karlo koji je već nakon neuspjeha u prvoj sezoni obećao da će se vratiti. Ovaj puta mentorima se predstavio izvodeći 'Dancing On My Own' Calum Scotta. Prvi mu se okrenuo Ivan koji ga je odmah i prepoznao. Pred kraj okrenuli su se i Vanna i Massimo, što se Ivanu nije osobito svidjelo. Karlo se prisjetio da je već na ovoj pozornici stao na prste Ivanu nakon što nije uspio.

Karlo je za odluku zatražio pratnju bubnjeva, približio se mentorskim imenima ispisanim na pozornici i kao znak odluke skočio na mjesto gdje je ispisano ime Ivan i ušao u njegov tim. 'Neko vrijeme imam problema s anksioznošću i ovo je za mene velika borba', poručio je na kraju Karlo Vudrić.

Karlo Vudrić: 'Dancing On My Own'

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Marko Kenji (32) iz Varaždina bavi se glazbom. Ponosni je otac dvije djevojčice koje mu nedostaju čim nije kod kuće duže od dva dana. S 22 godine zbog problema s drogom završio je u komuni gdje se, kako kaže, zarazio glazbom. 'The House of The Rising Sun' Animalsa u Markovoj izvedbi nije okrenuo mentore iako su kolege nagovarali Gobca da se okrene.

'Kad slušam rock vokale očekujem autentični rock, to mi je nedostajalo, nije bilo rašpe, rocka i prljavosti i zato se nisam okrenula', poručila mu je Vanna koja je nakon što je Marko napustio pozornicu zaključila da je on bio tako nježan prema mentorima, a da to u stvari nisu zaslužili.

Mia Reba (20) iz Osijeka živi u Zagrebu. Prvo je upisala Veterinarski fakultet, ali je zbog ljubavi prema glazbi ubrzo upisala glazbenu akademiju. Oboljela je od autoimune bolesti i tada je shvatila koliko muzikoterapija budi čovjeka iznutra i pruža mu podršku. Izvela je 'I Put A Spell on You' Nine Simone i pridobila Vannu i Ivana, a i Massimo je u posljednjim trenucima promišljao da stisne gljivu, no nije. Mia nije lako donijela odluku, tražila je publiku da pomogne u odluci i na kraju se odlučila za Vannin tim.

Mia Reba: 'I Put A Spell On You'

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Isaura Nika Šeperović (19) iz Pule odmalena je u glazbi, svira klavir i obožava solo pjevanje. Uoči nastupa je izrazila nadu da ju trema neće pojesti i da će iznijeti Adelinu skladbu 'When We Were Young' onako kako je zamislila. Publika je pljeskom pokušavala mentore nagovoriti na okret, no mentorske ruke nisu se niti približile gljivama za okret.

'Vi šlageraši sve što pjevate su samo šlageri', provocirao je Gobac, a i Dečak je komentirao Vannino pjevanje uz napomenu da bi volio vidjeti neku njezinu rock verziju. Izazov je prihvaćen i Vanna je publici i gledateljima izvela 'Sweet Child of Mine'. Za vrijeme njezina pjevanja Gobac je skupljao bombone u šešir. U jednom trenutku svi su se mentori našli na pozornici, a glazbeni niz uz odobravanje publike nastavio je Massimo koji je izveo 'Papa Was a Rolling Stones'.

'Ovo je bilo fantastično, na ljestvici od jedan do deset, to je jedno cijelo tri', uz smijeh je ocijenio Gobac njihove nastupe. Pozornicu su mentori vratili natjecateljima.

Nakon mentorskog showa na pozornicu je izišao Maroje Strgačić (28) iz Zadra koji pjeva od malena. Radio je razne poslove, jednom je na benzinskoj crpki oprao prozore Massimu koji mu je, prisjetio se, dao napojnicu. Dobro izvedena pjesma može izazvati emociju, uoči izvedbe naveo je Maroje. I uspio, jer se na njegovu izvedbu skladbe 'Now and Forever' Richarda Marxa okrenuo Gobac.

Maroje Strgačić: 'Now and Forever'

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Vannu je zanimalo koga bi izabrao da se više mentora okrenulo, a Vanni se nije svidjelo njegovo premišljanje i objašnjavanje o tome kako je htio i nju i Massima i Gobca. 'Ne volim neodlučne muškarce', dobacila mu je Vanna.

Leon Gospodarić (19) dolazi iz Zagreba, studira elektrotehniku i, kako kaže, obožava žice. Produkcija ga također zanima i to mu je posao iz snova. Uoči nastupa je rekao da mu nije važno kako će proći već da je važno da otpjeva iskreno i iz srca. Otpjevao je 'The Sound of Silence' verziju Disturbeda i vrlo brzo okrenuo mu se Ivan. Na tom okretu je i ostalo.

Posljednja u večerašnjoj emisiji nastupila je Darija Ramljak (20) iz Međugorja. Kaže da joj je glazba život, otac joj je rocker i usadio joj je ljubav prema glazbi. Snagu pronalazi i u Bogu kojemu je zahvalna na daru pjevanja pa se prije izlaska na pozornicu prekrižila i potom izvela Oliverovu skladbu 'Ti me vodi preko voda'. Nakon što su se okrenuli Massimo i Vanna vidno su se iznenadili kad su vidjeli mladu djevojku s tako snažnim glasom. Pred kraj okrenuo joj se i Ivan.

Daria Ramljak: 'Ti me vodi preko voda'

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

'Ja sam se prvi okrenuo', rekao je Massimo, a Dečak je dobacio da se on prvi naježio. 'Ovo je bilo vrlo vrlo dobro i emotivno, a imam divan tim i točno znam što bismo radili s ovakvim glasom', poručio joj je Massimo, pokušavši je pridobiti, na što je Vanna, susprezući emocije, poručila: 'Dođi u moj tim jer ja bih malo i od tebe nešto naučila.' Na kraju Darija se odlučila za Tim Vanna.

Iz treće emisije mentori su tako izišli svaki s ukupno šest natjecatelja u svojim timovima. U preostale dvije emisije audicija ostalo je tako još po četiri mjesta u svakome timu. Večerašnja emisija je završila božićnom čestitkom koju su mentori snimili na probama showa. Davor Gobac i Ivan Dečak otpjevali su 'Sretan Božić' Dine Dvornika, a Vanna i Massimo 'Tihu noć'.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!