uspomena NA UMJETNIKA

Treća godišnjica smrti Kemala Montena: Prijatelji se s tugom prisjećaju njegovog odlaska

21.01.2018 u 16:58

Bionic
Reading

Kemal Monteno je na današnji dan 2015. godine preminuo je u bolnici u Zagrebu u 67. godini, ali neke njegove kolege i prijatelji ne zaboravljaju dan kad ih je napustio jedan od najomiljenijih bosanskohercegovačkih kantautora. Na društvenim mrežama ostavljaju poruke i videa s kojim pokazuju da ne odlazi iz njihovih sjećanja

Jedan od najvećih kantautora u regiji Đorđe Balašević nije zaboravio na voljenog kolegu i prijatelja kojem je 2015. godne posvetio i snimio pjesmu 'Duet'. Smrću dragog prijatelja izgubio je šansu da otpjevaju duet, rekao je tada Balašević. 

#balasevic #djordjebalasevic #kemalmonteno #rip

A post shared by Citati (@djordje.balasevic) on

Lepa Brena s Kemalom Montenom imala je vrlo iskren i blizak odnos. Ona je na dan godišnjice njegovog odlaska na svom Facebook profilu objavila snimku zajedničkog nastupa.

'Kemal je bio čest gost u našoj kući. Mi imamo Keminu sobu u našoj kući. On se obično budio jako rano, oko šest sati, a naše police u kuhinji su za njega bile prilično visoke. Gore je stajala kava, a on je nije mogao dohvatiti da bi je skuhao. Onda smo svaki sljedeći put ostavljali na stol pepeljaru,umjetni zaslađivač, da bude tu kad se on probudi', otkrila je Brena u jednom ranijem intervjuu. 

  • +6
Lepa Brena Izvor: Cropix / Autor: Ranko Suvar / CROPIX

Zdravko Čolić je u znak sjećanja na Kemu objavio njihovu zajedničku fotografiju.  Uz Kemala vezalo dugogodišnje prijateljstvo. 'Da sam mogao birati brata osim onog po rođenju, odabrao bih Kemu. Jednog dana nazvao me Milan Stupar koji mi je rekao da imam pjesmu koju je trebala pjevati Josipa Lisac. To je bila pjesma 'Sinoć nisi bila tu' u vrijeme dok sam još bio student na Ekonomskom fakultetu. I ta ista pjesma odredila je moj život i karijeru, a Kemal Monteno je postao moj prijatelj i suradnik', rekao je pjevač.

'Već treća godina... Nedostaješ nam Kemo', poručio je na svom Instagram profilu Mate Bulić. Njemu je Kemal Monteno pjevao na svadbi. 'Ja sam bio prijatelj s Davorinom popovićem i on se prehaldio, u tom društvu je bio Kemal i mao sam tu čast da on pjeva', izjavio je ranije za InMagazin kralj dijaspore. 

Već treća godina... Nedostaješ nam Kemo #kemalmonteno #rip

A post shared by Mate Bulić (official) (@mate.bulic.sluzbeno) on