DRAKONSKI HRT

Tončica Čeljuska kažnjena sa 1.500 kuna zbog tri minute

04.05.2012 u 10:19

Bionic
Reading

Tončica Čeljuska odlučila se žaliti na kaznu od čak 1.500 kuna zbog nekoliko minuta duljeg trajanja Dnevnika 3 koji je uredila, a u kojemu je gost bio Radimir Čačić

Tončica Čeljuska i suradnica Ankica Posavljak novčano su kažnjene jer je Dnevnik 3 u kojemu je gostovao potpredsjednik Vlade Radimir Čačić, trajao tri minute dulje od predviđenog. Za kaznu su, kako piše Studio, saznale tek kad im je plaća sjela na račun.

'Kolegica Posavljak i ja odlučile smo se žaliti na odluku i vidjet ćemo hoće li naši argumenti biti uvaženi. Smatramo da nije bilo osnove za kaznu i da nam se taj novac treba vratiti jer nismo napravile nikakvu grešku. Posebice jer na stvari nije nikakvo rušenje digniteta televizije, kao što je navedeno, već samo probijanje termina', rekla nam je Tončica Čeljuska.

'Svjesne smo da nismo smjele dozvoliti prekoračenje termina, no u programu uživo, posebice u formatu gdje imate dva do tri intervjua, kao što je Dnevnik 3, vrlo je teško u sekundu završiti emisiju. U 90 posto slučajeva to uspijemo, ali dogodi se da probijemo termin', objasnila nam je Tončica dodavši: 'Informativni program tijekom dana ima 10-15 emisija uživo i vrlo često se probije termin, tako da naš slučaj nije nikakva iznimka.'


Iako se u Studiju navodilo da je Dnevnik produljen za dvije minute, s HTV-a poručuju da to nije točno. 'Dnevnik 3 u kojemu je gostovao prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić 'nije produljen dvije minute, nego 3 minute i 25 sekundi. Također, Dnevnik 3 je dvanaest dana uzastopce prekoračivao predviđeno vrijeme trajanja' napominje se u priopćenju Odjela za odnose s javnošću HRT-a.

'Pridržavanje termina trajanja emisija izuzetno je važno za stabilnost cijele programske sheme. HRT svoje programe emitira 24 sata na dan i produljenje jedne emisije pomiče sve ostale termine, čime se narušava satnica.

Radi poštivanja svojih gledatelja i pridržavanja najavljenih termina, HRT se nastoji pridržavati rasporeda emitiranja, tolerirajući pri tom povremena manja kašnjenja koja su neizbježna s obzirom na specifičnosti posla, koje su sve uzete u obzir.

Izricanje destimulacija na plaći kolegama čija su probijanja termina opetovana i dulja od prihvatljivih nije nikakva novost već mjera koja se provodi kako bi program mogao normalno funkcionirati a gledatelji znali što i kada da očekuju na programu.' navodi se u u priopćenju Odjela za odnose s javnošću HRT-a.