ne zna se razlog

Tom Cruise razočarao fanove inzistiranjem na neobičnoj klauzuli u ugovorima

17.02.2023 u 17:46

Bionic
Reading

Holivudski glumac Tom Cruise inzistira da se u svaki ugovor ubaci klauzula koja brani korištenje njegovog lika u komercijalne svrhe, čime je razočarao vojsku fanova koji bi njegovo lice voljeli vidjeti u igricama i memorabilijama

Tom Cruise posljednjih dana uživa u hvalospjevima koji stižu sa svih strana za njegovu izvedbu u filmu 'Top Gun: Maverick' za koju je zaslužio i nominaciju za Oscara u kategoriji najboljeg glumca. Upravo su ga nastavci ovog filma etablirali kao ikonu holivudske filmske industrije uslijed čega si je dao za pravo u ugovore ugraditi vrlo zanimljivu stavku.

Naime, kao preduvjet da preuzme pojedinu ulogu, 60-godišnji Cruise inzistira da se u ugovor unese stavka prema kojoj se njegov lik ne smije koristiti u komercijalne svrhe.

Tijekom karijere, postao je jedan od najplaćenijih holivudskih glumaca nastupivši u hitovima kao što su filmovi 'Rat svjetova', 'Nemoguća misija', 'Top Gun', 'Specijalni izvještaj' i 'Na rubu budućnosti', no upravo zbog ove klauzule niti jedan od proslavljenih likova nije smio biti komercijaliziran.

  • +12
Tom Cruise Izvor: Profimedia / Autor: Rob Latour / Shutterstock Editorial / Profimedia

Kod mnogih fanova poseban je žal izazvala zabrana da se njegovo lice koristi u omiljenim igricama 'Mission Impossible', 'War of the Worlds' i 'Minority Report jer bi time dobile dodatnu dozu realistične povezanost s originalnim likom.

Naravno, sukladno ovoj odredbi, nije moguće pronaći niti akcijske figurice s navedenim likovima, kao niti bilo kakve službene memorabilije koje bi mnogim kolekcionarima bile zlata vrijedne. Cruise je često dobivao upite novinara zbog čega inzistira na ovoj odluci koja bi mu zasigurno donijela dodatnu zaradu u zavidnim iznosima, no na to pitanje nikad nije ponudio odgovor.