kratki susret

To im nije prvi susret: Redatelj Martin Scorsese ponovno u privatnoj audijenciji kod Pape

01.02.2024 u 13:16

Bionic
Reading

Papa Franjo u srijedu je u sklopu privatne audijencije u Vatikanu primio američkog redatelja i dobitnika Oscara

Za vrijeme kratkog susreta Martin Scorsese je poglavaru Katoličke Crkve poklonio knjigu dok su pred kamerama držali filmsku klapu, objavila je Sveta Stolica.

Scorsese je rođen u New Yorku, gdje je odrastao u talijanskoj katoličkoj obitelji.

To nije prvi Scorseseov susret s Papom. Krajem svibnja 2023. Sveti Otac je primio slavnog redatelja i njegovu suprugu Helen nakon Filmskog festivala u Cannesu gdje je prikazan njegov film 'Ubojice cvjetnog mjeseca'.

Nekoliko je Scorsesovih filmova nadahnuto religijom. Godine 1988. snimio je 'Posljednje Kristovo iskušenje', 1997. 'Kundun' o životu Dalaj Lame te 2016. 'Tišinu' koja se bavi Isusovcima. Polovinom siječnja objavio je da je završio rad na scenariju filma o Isusu, kazavši da ga je na snimanje filma nadahnuo upravo papa Franjo. Snimanje bi trebalo početi ove godine, a film će se temeljiti na knjizi Shūsakua Endōa 'Život Isusov'.

Prije jučerašnje privatne audijencije Scorsese je prisustvovao Papinoj tjednoj općoj audijenciji sa svojom kćeri Francescom i u društvu američke glumice Lily Gladstone (37) koja ima jednu od glavnih uloga u Scorseseovu najnovijem filmu 'Ubojice cvjetnog mjeseca' te je nominirana za Oscara u kategoriji najbolje glumice.

U hvaljenom filmu glume i američke zvijezde Leonardo DiCaprio i Robert De Niro. De Niro je nominiran za Oscara u kategoriji najbolje sporedne muške uloge, a Scorsese kao redatelj. Film je nominiran i u kategoriji najboljeg filmskog ostvarenja. Ovogodišnja svečanost dodjele prestižnih nagrada održat će se u Los Angelesu 10. ožujka.

Uz ostale dužnosti Papa se gotovo svakodnevno sastaje s pojedincima ili grupama radi privatnih audijencija.Nisu to samo važne osobe iz Vatikana ili strani biskupi, već i javne osobe. Tako se u rujnu sastao s američkim glumcem i zvijezdom 'Rockyja' Sylvesterom Stalloneom

OD NJIH SE PUNO OČEKUJE

S njima pucaju na Oscara: 10 filmova koje ćemo gledati na Netflixu do kraja godine

Pogledaj galeriju