Obiteljske veze

Tko su Severinine sestre i u kakvom je odnosu s njima

31.08.2022 u 10:22

Bionic
Reading

Vijest da je Severinu fizički napala sestra brzo je obišla državu, a u pozadini se krije prava obiteljska drama. Napala ju je Marijana Vučković Popović, inače novinarka s kojom je bila u dobrim odnosima do prije nekoliko mjeseci, a osim nje, Severina ima sestru Zdenku Vučković Žunić koja živi u Turnju pored Zadra

Mnoge je iznenadio obiteljski okršaj dviju sestri čiji je odnos svojedobno bio idiličan. U travnju 2017. Marijana Popović u pratnji majke Ane došla je u sportsku dvoranu na Gripama na premijeru mjuzikla 'Naša bila štorija', koji su režirali Neno Ninčević i Goran Karan, a u kojem je Severina imala glavnu ulogu.

Pozirala je fotoreporterima dobro raspoložena i ništa nije odavalo da su sestre u lošim odnosima. Marijanu Vučković Popović javnost je upoznala kada je 2010. godine tvrdila da je dio zemljišta na kojemu se izgradio trgovački centar u Splitu vlasništvo njezine obitelji i da se objekt gradi nezakonito. Već tada se pisalo da je Marijana zamjerila Severini što se nije uključila u borbu te da joj je pjevačica tom prilikom rekla da je to ne zanima.

Kad je 2012. godine dobila nećaka Aleksandra, Marijana je govorila koliko je sretna. 'Stalno sam joj govorila da zatrudni i da će joj to promijeniti život. Sretna sam što se odlučila na taj korak. Odgojene smo tako da bi mi bilo žao da je ostala sama. Ima li išta ljepše od rođenja djeteta?! Na ovaj je način poslala i poruku svim mladim ljudima, djevojkama koje su možda nesretno zaljubljene: volite se, rađajte djecu... Možete se lijepo osjećati i u 40-oj. Rekla sam joj da odmah ide na drugo', izjavila je tada Marijana za Slobodnu Dalmaciju.

Družila se sa Severinom i njezinim bivšim suprugom Igorom (u tom razdoblju živjela je u Srbiji), a javno ju je podržala i u borbi za skrbništvo nad Aleksandrom. Godine 2016. govorila je kako je o 'Milanu imala lijepo mišljenje sve dok nije izgubio mušku hrabrost i odlučio da ne želi biti uz njezinu sestru i njihovog sina'. No očito je da se među sestrama nešto promijenilo. Inače, s nećakinjom Mijom Popović, Marijaninom kćeri, Severinina je u sjajnim odnosima.

Druga, Severinina starija sestra Zdenka Vučković Žunić živi u Turnju kraj Zadra, a navodno se odrekla pjevačice nakon što se udala za srpskog sportskog menadžera Igora Kojića. Zdenka je novinarima tada rekla da nije bila na svadbi svoje sestre iz pijeteta prema žrtvama Domovinskog rata.

Rekla je da joj je sestra odgajana u duhu katoličanstva, u moralnoj hrvatskoj obitelji. 'Mi smo sahranjivali obiteljskog prijatelja, ubijenog zbog ćiriličnih tabli u Vukovaru koji je rušen rukom ljudi koji su nas ugnjetavali u užasnom ratu i tijekom proteklih 50 godina, a tim istim pismom pisalo se o Severininoj srpskoj svadbi. Rekla sam i ponovit ću, užasnuti smo i zgroženi tim činom i ne želim više uopće govoriti o toj temi', kazala je Zdenka Žunić tom prilikom.

Inače, Severina i njezine sestre su rano izgubile oca Severa Vučkovića, a njihova majka Ana Vučković svojevremeno je otkrila da je upravo pjevačica naslijedila njegov karakter i izgled.

  • +3
Severina Izvor: Cropix / Autor: Tomislav Kristo / CROPIX