mia, joe i bear

Tko su djeca Kate Winslet? Dobila ih je iz tri braka, a prije rođenja najmlađeg bila je sigurna da više neće imati djece

05.04.2024 u 05:56

Bionic
Reading

Zvijezda 'Titanika' Kate Winslet uspješna je glumica, ali i majka troje djece. Kćer i dva sina dobila je iz tri braka – upoznajte Miu, Joea i Beara

Kate Winslet jedna je od najboljih glumica svoje generacije, a slavu je stekla glumeći u kultnim filmovima kao što su 'Razum i osjećaji', 'Vječni sjaj nepobjedivog uma', 'Titanik' i 'Žena kojoj sam čitao' - za koji je osvojila Oscara.

Ali ona je također predana majka troje djece. Najstarija kći Mia Threapleton ima 23 godine, njezino drugo dijete Joe Mendes navršio je 20, a najmlađem sinu Bearu Winsletu je 10 godina.

Glumica se 2013. osvrnula na majčinstvo objasnivši: 'Moraš nastaviti kao majka, bez obzira na sve, i to je ono što sam oduvijek radila. Moja me djeca nikada nisu vidjela sklupčanu i nemoćnu na podu, uvijek su znala to.'

  • +2
Kate Winslet Izvor: Profimedia / Autor: Stuart Hardy/ABACAPRESS.COM / Abaca Press / Profimedia

Iako joj nije uvijek bilo lako, jer udavala se tri puta, otkrila je da se osjeća posebno snažno usidrena u majčinstvu.

'Osjećam se nevjerojatno sretnom', rekla je za Harper's Bazaar. 'Stvarno sam puno naučila o sebi, posebno u posljednje četiri godine. Mislim da sada mogu jasnije vidjeti da je uzorak prošlih iskustava oblikovao to tko sam i likove koje sam glumila – i zahvalna sam na tome.'

Upoznajte djecu Kate Winslet:

Mia Honey Threapleton

Najstarija kći Mia i sama je zvijezda. Rođena 12. listopada 2000., 23-godišnjakinja je dijete iz glumičinog braka s Jimom Threapletonom, od kojeg se razvela u prosincu 2001. godine. Mia je krenula Kateinim stopama - i savršeno je sretna što radi s mamom. Njezina prva uloga, kada je imala 14 godina, bila je u filmu 'A Little Chaos', koji je režirao majčin prijatelj, pokojni Alan Rickman. Nedavno su zajedno nastupile i u epizodi antologijske serije Channela 4 'I Am Ruth'.

Osim što je nastupala uz slavnu mamu, Mia je glumila Almu u talijanskom filmu 'Sjene' 2020. i Rose u američkoj televizijskoj adaptaciji filma 'Opasne veze' 2022.

'Ono što je super za nju je to što ima drugačije prezime', rekla je Kate za kćer. 'Dakle prošla je ispod radara i ljudi koji su je angažirali nisu imali pojma da je ona moja kći... što je, naravno, bilo važno za njezino samopouzdanje', dodala je glumica.

Joe Alfie Mendes

Tri godine nakon što je rodila Miju, Kate je 22. prosinca 2003. donijela na svijet sina Joea s bivšim suprugom Samom Mendesom, koji je režirao hvaljeni film 'Vrtlog života', kao i filmove o Bondu - 'Spectre' i 'Skyfall'. Par se razveo 2011. godine.

O Joeu, koji vodi daleko privatniji život od Mije, ne zna se puno, no zanima ga glazba. Kate je u intervjuu s Jimmyjem Kimmelom otkrila da je tijekom lockdowna zbog pandemije koronavirusa 'vrlo muzikalni Joe uspijevao preko Zooma s prijateljima stvarati puno glazbe'.

Bear Blaze Winslet

Godinu dana nakon udaje za biznismena Edwarda Abela Smitha, 7. prosinca 2013. glumica je rodila svoje najmlađe dijete, Beara. Zanimljivo je to što je filmska zvijezda prije rođenja najmlađeg sina bila sigurna da više neće imati djece.

'Bio je to jako užurban period, ali srećom, imala sam malo vremena za odmor. Nisam bila trudna 10 godina. Moja kći puni 13, a moj sin će imati 10', rekla je Kate za The Hollywood Reporter u vrijeme svoje treće trudnoće. 'Smiješno je to, stvarno sam bila u periodu života u kojem sam bila sigurna da više neću imati djece. No život je vrlo čudan, zar ne?' dodala je.

Čini se da je Bear, iako ima samo 10 godina, već odlučio što želi raditi kada odraste. U dobi od sedam godina iznio je svoje namjere mami – što je ona pak otkrila u showu Jimmyja Kimmela 2021. godine. 'Neki dan je moj sin bio jako smiješan. Okrenuo se prema meni i rekao: 'Mama, moram ti nešto priznati'', prisjetila se glumica tijekom tog intervjua.

'Rekao je: 'Samo ću izgovoriti. Jednostavno ću to reći', a ja sam pomislila: 'O moj Bože, drama.' On me pogledao i rekao: 'Želim biti glumica'', rekla je, a ta priča izazvala je grohotan smijeh publike.

Kada se počela smijati sinu, on je rekao: 'Nije smiješno, želim biti glumica. Upiši me.''

Jennifer Lopez - fotke iz mladih dana Izvor: tportal.hr / Autor: Porfimedia by Canva