nazvali su je zvijezdom u usponu

Tko je žena koju je na setu na setu filma u Novom Meksiku usmrtio Alec Baldwin

22.10.2021 u 16:50

Bionic
Reading

Cijeli svijet je šokiran viješću o smrti snimateljice Halyne Hutchins koju je pucajući iz rekvizita na snimanju filma usmrtio poznati glumac. Nakon njezine smrti, redatelji, glumci i brojne druge osobe iz filmske industrije odali su počast

Halyna Hutchins podrijetlom je iz Ukrajine. Odrasla u sovjetskoj vojnoj bazi u Arktičkom krugu okruženoj 'sobovima i nuklearnim podmornicama', piše Daily Mail. Diplomirala je međunarodno novinarstvo na Kijevskom nacionalnom sveučilištu u Ukrajini, a prije toga nego se preselila u Los Angeles gdje je ostvarila karijeru i osnovala obitelj, radila je kao novinarka u britanskoj dokumentarnoj produkciji u Europi.

Živjela je u Venice Beachu u Kaliforniji sa suprugom Matthewom, odvjetnikom i njihovim sinom Androsom.

Diplomirala 2015. godine te je izabrana za jednu od zvijezda u usponu američke kinematografije 2019. godine. Snimateljski angažman imala je u raznim filmovima, poput 'Archenemy' (premijerno je prikazan na Beyond Festu 2020. i bio je u službenoj konkurenciji na Sitges International Film Festivalu, osvojivši nominaciju za najbolji film), 'Darlin' (2019.), 'Blindfire' (2020.), i 'The Mad Hatter' (2021.), kao i u brojnim kratkim filmovima. Američki kinematografski časopis nazvao ju je 'zvijezdom u usponu'.

Podsjetimo, snimateljica je tragično stradala dok je redatelj Joel Souza ozlijeđen na snimanju filma 'Rust' nakon što je glavni glumac i koproducent filma Alec Baldwin pucao iz filmskog pištolja. Iako je Hutchins brzo prevezena u bolnicu, ozljede su bile preteške.

Izvor: Društvene mreže

'Ured šerifa potvrđuje da su dvije osobe nastrijeljene na snimanju filma Rust. Direktorica fotografije Halyna Hutchins i redatelj Joel Souza, nastrijeljeni su kad je metak iz rekvizita ispalio producent i glumac Alec Baldwin', stoji u priopćenju policije. Kako javljaju strani mediji, Baldwin je svojevoljno dao izjavu, a zatim otišao.

Halyna Hutchins Izvor: Profimedia / Autor: Fred Hayes / Getty images / Profimedia

Nesretno preminula snimateljica Halyna Hutchins na svom je Instagram profilu prije samo nekoliko dana objavila prizore sa seta - cijelu ekipu koja je pozirala u kostimima na snimanju vesterna 'Rust' u Novom Meksiku, te video u kojeg je opisala: 'Jedna od prednosti kad snimaš western je to što možeš jahati konje i na slobodni dan'.