NESREĆA NA FILMSKOM SETU

Hollywood zavijen u crno: Pristižu reakcije filmaša nakon tragedije u kojoj je Alec Baldwin usmrtio direktoricu fotografije i ranio redatelja

22.10.2021 u 11:48

Bionic
Reading

Slavne face, ali i najveći predstavnici filmske industrije osvrnuli su se putem društvenih mreža na tragični događaj koji se dogodio na snimanju najnovijeg filma Aleca Baldwina, pod nazivom 'Rust', u Novom Meksiku, kada je život izgubila Halyna Hutchins, dok je redatelj Joel Souz još u bolnici

Tijekom snimanja jedne od scena za film 'Rust', 63-godišnji Alec Baldwin ispalio je metke iz pištolja koji je bio namijenjen za snimanje, i u sebi ni pod razno nije smio sadržavati prave metke.

Tko ih je tamo stavio i iz kojeg razloga, nije poznato, a za snimateljicu Halynu Hutchins više i nije važno, jer je ona preminula od posljedica ranjavanja, dok je redatelj Joel Souza primljen u bolnicu s teškim ozljedama.

Halyna Hutchins Izvor: Profimedia / Autor: Fred Hayes / Getty images / Profimedia

Reakcije holivudskih glumaca, ali i redatelja i ostalih članova filmske industrije nije trebalo dugo čekati, budući da su se oni odlučili oglasiti putem društvenih mreža.

Tako je glumac Elijah Wood napisao kako je smrt Halyn Hutchins 'apsolutno prestrašna', dok je redatelj James Gunn priznao kako je njegov najveći strah upravo vezan uz to da će netko poginuti na snimanju nekog njegovog filma.

Glumac Paul Scheer nesreću je nazvao 'većom od tragedije, jer na setu postoje mnoga pravila kojima se treba upravo osigurati da do takvog čega nikada ne dođe'. 'Ne mogu ni shvatiti kako je to moguće. Toliko je ljudi moralo biti nemarno da do toga dođe. Ovo je zločin. Halyna je bila nevjerojatno talentirana. Muka mi je', napisao je Scheer.

Oglasila se i Baldwinova bivša kolegica, glumica Debra Messing, koja je odmah stala u njegovu obranu i rekla da je riječ o velikoj nesreći. 'Predan mu je rekvizit u ruke. Koristio ga je u sceni, a onda je došlo do katastrofalnog događaja u kojem je Halyna Hutchins izgubila život, a Joel Souza je ozlijeđen. Molim se za sve njihove obitelji!'

  • +3
Alec Baldwin Izvor: Profimedia / Autor: Matt Agudo / Shutterstock Editorial / Profimedia