ISPALA IZ MASTERCHEFA

Tko je zapapario Anđi Marić?

31.03.2014 u 10:21

Anđa Marić ispala iz Masterchefa

Izvor: Promo fotografije / Autor: Nova TV

Bionic
Reading

Nada je u prethodna dva izazova jednostavno pomela konkurenciju, nakon čega je odlučivala o sudbini svih kandidata. Prije odabira je napomenula da će birati za ekipu

'Naravno da ću razmišljati o onome što bi nam svima bilo jednostavnije', rekla je. Žiri je pred nju stavio dva jela koja se nisu činila nimalo jednostavna: slatki tart s kruškom, tostiranim bademima i šlagom te slani tart sa šunkom, sirom, rikulom i pečenim rajčicama.

Anđa je rekla da bi se ona definitivno odlučila za slanu varijantu, ali je Nada ipak odlučila suprotno: bit će slatko. Luki je pao mrak na oči! Činilo se da je Nada, iako nenamjerno, ipak zapaprila svima. 'Mislila sam da će to biti jednostavnije. Međutim kad sam se približila i vidjela u kakvom su redu složene kruške na tom tartu, uhvatila me panika!'

'Ipak je ovo 'MasterChef' - ako ne znamo raditi tart, onda nemamo što tu raditi! Doviđenja, dragi gledatelji!', već je na samom početku kuhanja najavila Anđa. Nada smatra da je repliciranje jela teži zadatak od jela s potpisom. 'Sad smo u rukama Božjim, i kruškinim!', našalio se Luka. Za pripremu tarta celebrity kandidati su imali 75 minuta. Nada je rezuckala bademe, što joj je oduzelo dosta vremena, dok se Luka odlučio za metodu – mlaćenja. Sanja se pokazala kao vrsna poznavateljica prhkog tijesta i ono je začas bilo gotovo.


Kad je žiri došao do njezine radne jedinice, Anđa ih je pitala trebaju li nešto te zamolila da idu za drugi stol jer tamo mogu pomoći više. Andrej i Dino se nisu dali smesti te su joj svejedno udijelili pokoji savjet. 'Kuhanje po receptu je zapravo sjajna stvar jer dobiješ sve upute, sve samo ovisi o tome koliko si spretan, koliko si vješt u rezanju', smatra Nada.

Luka je za vrijeme kuhanja od Anđe tražio savjet oko čišćenja kruške. No ona mu ga nažalost nije mogla udijeliti: 'Ja to ne znam čistiti, strah me ovog noža! Trebaju mi još svi prsti, možda ću sa žlicom!', našalila se. I Sanja je imala manje probleme jer su kruške bile previše tvrde.

'Bože svih krušaka, pomozi!', zazivao je u pomoć Luka, svjestan da su mu one u ovom receptu najveća boljka. Anđa je pojednostavnila rezanje krušaka, a Sanja je razvila svoju tehniku iako su joj se od treme tresle ruke. Činilo se kao da Anđi ništa ne ide od ruke jer joj se i tijesto počelo raspadati.

'Htjela sam imati barem dvadeset minuta pečenja tako da sam na kraju pobacala sve moguće komade unutra. Neki su deblji, neki su tanji, nisu bili lijepo poredani', rekla je. Nije joj dobro išlo ni s prezentacijom, ali je smatrala da je bitniji okus. Njezina radna jedinica je bila u neredu, a vremensko ograničenje joj je ponovno predstavljalo problem.

Dok je išla prema žiriju, Anđa je bila svjesna da je zeznula s kruškama. 'Ono što možemo vidjeti ovdje je da baš fali taj dio s narezanim kruškama koje su, ako se sjećamo, bile poslužene polovinama', komentirao je Andrej. Tart mu je bio jako ukusan, iako je imao pozitivnih i negativnih strana. Dino je ukazao Anđi na grešku s tijestom, bademi su bili dobro tostirani, a vrhnje je bila krema. 'Jako volim slobodno izražavanje i improvizaciju, ne samo u kuhinji, nego i u životu, to je odlika nas umjetnika. Međutim ima jedan problem. Zadatak je bila što vjernija replika viđenog tarta. A to nije to', rekao je. Zadnji na redu za kušanje bio je Radovan. Anđa je bila zadovoljna komentarima jer je ipak amaterka u kuhinji.

Žiri je bio zadovoljan zadnjim izazovom, ali budući da je on eliminacijski, netko od kandidata morao je napustiti 'MasterChef'. Andrej je odmah izdvojio Sanju i Luku kao četvrtfinaliste.

'Odlika dobrog kuhara je to da može razumjeti i replicirati tuđi recept!', započeo je Dino i upozorio Nadu da su je pobjede previše ponijele. 'Anđo, to je bio izvrstan tart. Međutim, na kraju dana, zadatak je bio replicirati tart koji smo vam ponudili. Žao mi je....', priopćio je odluku žirija. 'U svakom slučaju, drago mi je da sam sudjelovala. Za mene je ovo pobjeda jer ste me vas trojica pohvalili i idem kući kao pobjednica!', rekla je Anđa, oprostila se i svima zaželjela puno sreće.