KRALJICA LETIZIA

Tko je španjolska kraljica koja nam dolazi u posjet? Bivša novinarka na tronu je od 2014. godine, a osvaja stilom i samopouzdanjem

29.10.2022 u 09:12

Bionic
Reading

Španjolski kralj Filip VI. i kraljica Letizia namjeravaju sredinom studenoga posjetiti Zagreb, što će biti prvi službeni posjet španjolskog monarha Hrvatskoj

Kraljica Letizia, supruga kralja Felipea VI, omiljena je modna ikona i bez sumnje jedna od najpopularnijih članica španjolske kraljevske obitelji

Bivša novinarka postala je kraljicom Španjolske nakon što je njezin suprug Felipe VI zasjeo na tron te zemlje nakon što je njegov otac, kralj Juan Carlos I, 2014. godine abdicirao.

Vladavinu Juana Carlosa obilježile su brojne kontroverze, pa su Španjolci s oduševljenjem dočekali novoga kralja i kraljicu koja dolazi iz posve drugačijeg okružja.

Letizia Ortiz rođena je u španjolskom gradu Oviedu u posve 'običnoj' obitelji kao najstarija kći medicinske sestre Marie de La Palome Rocasolano Rodriguez i novinara Jesusa Josea Ortiza Alvareza.

  • +8
Kraljica Letizia Izvor: Profimedia / Autor: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Letizia koja ima dvije sestre: Telmu i Eriku, iza sebe ima više nego uspješnu novinarsku karijeru.

Njezini su je roditelji oduvijek poticali u smijeru edukacije i na brojne aktivnosti pa je uspješno diplomirala informacijske znanosti i novinarstvo na sveučilištu Complutense u Madridu, a ima i magisterij iz Audiovizualnih komunikacija. Sadašnja kraljica Španjolske radila je u brojnim TV i novinskim kućama, a javljala se i iz New Yorka nakon napada na Blizance 11. rujna, dok 2003. godine izvještavala i o ratu u Iraku.

jednostavno i bezvremenski

U modelu hlača koje vladaju sezonom: Kraljica Letizia ima provjerenu kombinaciju za efektan stajling koji uvijek prolazi

Pogledaj galeriju

Popriličnu je prašinu u španjolskoj javnosti i to da Letizia iza sebe ima i jedan brak. Naime, prije udaje za tadašnjeg prijestolonasljednika bila je udana za profesora književnosti Alonsa Guerreru. Par se vjenčao 1998. godine, no 1999. godine rastali te su ostali i do dan danas u prijateljskim odnosima.

Letizia Ortiz se 2004. godine udala za Felipea VI, a kako je pučanka, na dvoru joj na početku nije bilo nimalo no danas je zasigurno među najomiljenijim članovima kraljevske obitelji.

Felipe VI i Letizia imaju dvije kćeri - buduću kraljicu, princezu Leonor (16) i infantu Sofiju (15).