GLAS IZ a STRANE

Tko je Igor Drvenkar, za kojeg se šuška da bi navodno mogao zapjevati u Parnom valjku

22.02.2023 u 22:57

Bionic
Reading

Legendarni bend već više od godinu dana je bez voljenog frontmena, iznenada preminulog Akija Rahimovskog. U glazbenim krugovima šuška se da je Husein Hasanefendić Hus opet okupio bend te da im se mladi pjevač pridružio na probama

O nastavku rada benda i eventualnom novom vokalu Parnog valjka do sada se često špekuliralo. Prvo se kao mogući novi pjevač spominjao Kiki Rahimovski, čiji glas jako podsjeća na onaj tate Akija. Potom se kao o mogućoj zamjeni govorilo o Filipu Rudanu, omiljenom među tinejdžericama. No Husein Hasanefendić Hus nikada se nije zalijetao izjavama o tome što će biti s bendom u budućnosti ni tko bi mogao naslijediti Akija.

U budućnosti bi trebali nastupati s Igorom Drvenkarom, kako navodi 24sata, i to pod nazivom 'Parni valjak feat. Igor'. Riječ je o perspektivnom 31-godišnjem pjevaču kojeg gledatelji pamte po upečatljivim nastupima u mnogima omiljenoj HTV-ovoj emisiji 'A strana'.

Prepoznatljiv po 'rašpi' u glasu, mladić iz Podravskih Sesveta u srednjoj školi je imao svoj prvi bend koji se zvao Otkazani let, no službenim početkom karijere smatra osvajanje Prve nagrade publike i Druge nagrade žirija na Festivalu pjevača u Miholjancu 2008. godine. Godine 2012. na Pjesmama Podravine i Podravlja u Pitomači nagrađen je za najboljeg mladog kantautora, a godinu kasnije na Rock akademiji završio je tonsko snimanje i produkciju.

Nastupao je na kazališnim daskama u mjuziklima 'Uskrsli', 'Jesus Christ Superstar', 'Legenda Ružica-grada' i 'Ljepotica i Zvijer', u kojem je glumio naslovnu ulogu Zvijeri. Skladao je, aranžirao i producirao glazbu za predstave 'Trešnjalot' i 'Karlo i Djed'. Od 2015. do 2022. bio je frontmen grupe Gea, s kojom je snimio autorski album. Trenutno nastupa kao solo izvođač te snima i objavljuje svoje radove.

Inače je u vrijeme pandemije, 2020., otvorio glazbeni studio s virtualnom stvarnošću. Pomoću 360° kamere, koja snima cijeli prostor, i 8-dimenzionalnog zvuka prenio je nastupe glazbenika u virtualni svijet. Osim glazbe, voli fitnes i poduzetništvo te, kako je ranije izjavio, puno vremena ulaže u zdravlje i znanje, a kada ne radi u studiju i kad nije na nekom nastupu, onda 'uči, svaki prazan hod trudi se ispuniti nekom knjigom/edukacijom/podcastom/audioknjigom o nečemu što mu može biti korisno u životu'. Želja mu je utjeloviti Fantoma u 'Fantomu u operi'.

Izvor: Društvene mreže

Kad je riječ dolasku u Parni valjak, dao je izjavu. 'Nisam jedini kandidat, isprobavamo, postoji puno opcija, to je tako u glazbenim krugovima. Mislim da će tek sredinom trećeg mjeseca objaviti tko će nastupati s njima. Sigurno je to velika čast, tko god da bude pjevao', rekao je više neslužbeno nego službeno za Glaspodravine.hr.

Za sada se još nitko iz Parnog valjka nije službeno oglasio te je očito da s konkretnim imenom novog pjevača bend ipak ne želi izlaziti u javnost.

spektakularni koncert

[FOTO] Dostojanstveno i emotivno: Parni valjak s publikom u rasprodanoj zagrebačkoj Areni odali počast Akiju Rahimovskom

Pogledaj galeriju